VBRO

Regio-nieuwtjes in het kort

De Flandria Yachtclub vaart morgen zaterdag met de Sint naar Moerbrugge waar de kinderen ter hoogte van de brug de goedheiligman zullen opwachten. Een yacht van de club brengt Sinterklaas jaarlijks naar Moerbrugge waar het plaatselijke feestcomité instaat voor de organisatie.

Het Feestcomité van Zeebrugge wil meer kerstbeleving in het dorp. Daarom willen ze nu kerstbomen verkopen aan 12 euro. Op 8 december zullen die aan de Albatros opgehaald kunnen worden.

In Lissewege is er vandaag geen Prinsenbal. Er was geen enkele kandidaat voor Prins Carnaval. In Zeebrugge is Kimberley de enige kandidate. Eerder werd in Brugge als Prins Jaron aangesteld. Het aantal kandidaten voor de prinsentitel is flink gedaald.

Burgemeester De fauw mag vanavond op de knop duwen om de verlichting aan te leggen op het lichtparcours van Wintergloed in Brugge. Vanaf dan kan je tussen de Burg en de Sint-Annakerk de tien lichtconstructies ontdekken. Je kan er tot 7 januari Wintergloed bewonderen.

Aan het Industriepark de Leite in Ruddervoorde kwam het vanmorgen tot een ongeval. Een vrachtwagen is er ingereden op een bestelwagen. Door het ongeval was het kruispunt een tijdlang moeilijk bereikbaar.

Een man uit Maldegem is donderdag om het leven gekomen tijdens het vissen in het Zeeuwse Cadzand. Hij kwam in het water terecht. Het is nog niet geweten hoe dat precies is kunnen gebeuren. Alle medische hulp kwam te laat voor de man. Hij is ter plaatse overleden.

En het cruiseschip de MSC Euribia doet dit jaar nog drie keer de haven van Zeebrugge aan. Het cruiseschip vaart vooral naar onze regio en brengt toeristen voor de eindejaarperiode naar Brugge. In de Breydelstad verwachten ze weer méér dan één miljoen toeristen. Vroeger was december zowat de kalmste maand van het jaar waarbij alle hotels ook echt leeg zaten.

VBRO-Trotsplaat

VBRO-Trotsplaat