VBRO

Regio-nieuwtjes in het kort

De gemeenteraad van Brugge moet vanavond voor de tweede dag op rij samen komen. De raad moet nog de zestien interpellaties van raadsleden behandelen. Gisteren maandag werden de begrotingen voor de stad en voor de lokale politie besproken. Gisterenavond hielden bewoners van de Sint-Pieterskerklaan op de Burg in Brugge een actie voor de start van de gemeenteraad. Ze eisen een schadevergoeding voor de waterschade die hun huizen opliepen tijdens de recente hevige regenbuien en wijten de problemen aan de rioleringswerken in de straat. Volgens schepen van Openbare Werken Mercedes Van Volcem bleek na een eerste inspectie dat de schade niet te wijten is aan de heraanleg.

Op het Verweeplein in Knokke start nu vrijdag terug de ijspiste op echt ijs. Ice Time is klaar met de voorbereidingen. Op de startdag van nu vrijdag verwachten ze om 17 uur het bezoek van de Sint. Ook vrijdag start Winterpret op het Leopold III plein in Blankenberge met schaatspiste en winterbar. Er staan tal van optredens op het programma.

An Sophie Coudeville is de nieuwe directeur van het Atheneum MAKZ in Knokke Heist. Ze heeft een band met de school waar ze destijds zelf school gelopen heeft. Met haar 28 jaar is ze één van de jongste schooldirecteurs van het land.

Het heeft maandag zwaar gebrand in een villa in de Kwintebankstraat in Oostende. Volgens de Oostendse burgemeester Bart Tommelein is daar geen asbest vrijgekomen. De brandweer deed de nodige onderzoeken. In Brugge moest de brandweer maandag uitrukken naar de wijk Sint-Jozef voor een oververhit wafelijzer in de keuken van een rijhuis in de Sint-Jozefstraat. De bewoners alarmeerden na het waarnemen van een brandgeur meteen de hulpdiensten die snel ter plaatse waren. De bewoner had het wafelijzer verkeerdelijk ingestoken in de plaats van een pomp die hij eigenlijk wou aanschakelen.

De Brugse N-VA is er niet over te spreken dat Brugge een verkaveling zal toelaten voor 25 loten aan de Kerklaan – Molenstraat in Ver Assebroek. Pol Vandendriessche van N-VA Brugge wijst erop dat het meersengebied is dat regelmatig onder water loopt. Vandendriessche oppert ook dat er in Assebroek al genoeg gebouwd werd de laatste jaren.

Maandag werd de Gault & Milllau gids voorgesteld. De gemeente Knokke-Heist is trots op de 37 vermeldingen die ze krijgen in de culinaire gids. In Brugge kreeg de zaak Bruut drie koksmutsen en een score van 16/20 in de culinaire gids.

De uitbaters van AD Delhaize in Heist zijn bijzonder fier op de titel die ze krijgen als meest klantvriendelijke Delhaize-winkel in Belgie en Luxemburg. Ze doen heel wat inspanningen voor hun klanten maar ook voor hun enthousiast team dat ze in dienst hebben.

Door de hevige regen heeft Circus Pipo dat deze week in Jabbeke staat met voorstellingen, voor woensdag moeten schrappen. Het terrein ligt er te nat bij. De voorstellingen voor komend weekend gaan wel door.

En aardig wat nieuwkomers in de nieuwe Gault&Millau wat Brugge en de Oostkust betreft. Vooral in Knokke-Heist zijn ze in hun nopjes met maar liefst zeven nieuwkomers. Ook restaurant Onslow in Brugge valt daarbij op. De nieuwe zaak van Lieven Vynck in de Brugse Jeruzalemstraat ging pas in mei dit jaar open.

VBRO-Trotsplaat

VBRO-Trotsplaat