VBRO

Regio-nieuwtjes in het kort

De vroegere site van De Lijn in Assebroek is vervuild en wordt nu verder onderzocht. Er moet een scheur gezeten hebben in één van de olietanks. De stad bekijkt hoe ze de site kunnen saneren. Ze willen er een groen park realiseren voor de Assebroekenaar.

Volgens schepen Mercedes Van Volcem werd er deze legislatuur al meer dan 3 miljoen euro geïnvesteerd in voetpaden. In de Bloemenwijk in Assebroek en de Dampoortwijk in Sint-Kruis worden momenteel tal van straten aangepakt. Voor het komende jaar wordt 750.000 euro uitgetrokken voor de aanleg van voetpaden.

Op de E40 snelweg richting Oostende gebeurden dinsdagavond twee ongevallen na elkaar ter hoogte van Brugge. Telkens moesten enkele rijstroken afgesloten worden.

Brugge pakt uit met een cadeauspecial met 73 tips voor leuke geschenken om onder de kerstboom te leggen met het oog op de komende feestdagen. Het krantje zal verspreid worden op 22.000 exemplaren, via handelaars en toerismepunten.

In Knokke komt er onder impuls van RFC Knokke een pop up raclette restaurant dat op 13 december zal starten. De voetbalclub van Knokke werkt hiervoor samen met de Arena Group. De zaak komt er in het Burgemeester Graaf Leopold Lippenspark in Knokke.

Nu donderdag starten langs de Natiënlaan in Damme meer voorbereidende werken voor de omvorming van de N49 tot heuse snelweg. Het verkeer moet vanaf dan en wel tot 22 december over één versmalde rijstrook in beide rijrichtingen. Er zal een maximumsnelheid van 50 kilometer per uur ingevoerd worden.

Ook in Sluis zal er dit jaar terug kunnen geschaatst worden. Hun ijspiste gaat van start op 16 december. Er komt terug een heuse curlingcompetitie tussen verschillende teams uit Sluis.

Vele Bruggelingen zijn de voorbije nacht wakker geworden van een heus onweer met een enorme donderslag. Velen dachten meteen aan een ontploffing. Het ging om erg luid gedonder dat evenvlug weer verdween als die gekomen was.

In Diksmuide is er vanmorgen een grote stroompanne geweest. Die duurde van 5.30 tot 9 uur. Vele gezinnen moesten vanmorgen hun heerlijke kop koffie missen. Ook in Kortemark en in Koekelare was er hinder.

Vincent Mannaert stopt aan het eind van dit seizoen als CEO bij Club Brugge, een functie die hij 12 jaar heeft uitgevoerd. De medewerkers van de Club werden dinsdag ingelicht. Nu moet blauw-zwart op zoek naar een opvolger.

En de Stadsloods langs de Peter Benoitlaan in Sint-Andries, die werd gesloten door asbestproblemen, zal uiteindelijk gesloopt worden. Dat heeft CD&V schepen van Patrimonium Minou Esquenet gezegd op de gemeenteraad van dinsdag. Vorige week raakte bekend dat er in de centrale garage problemen waren met vrijgekomen asbest van dakplaten. Dat kwam aan het licht na een anonieme tip. Diverse stadsmedewerkers klagen in deze brief over het feit dat ze blootgesteld werden aan asbest. Op de gemeenteraad stelden verschillende leden van de oppositie vragen daarover.

VBRO-Trotsplaat

VBRO-Trotsplaat