VBRO

Regio-nieuwtjes in het kort

Het museum van het Brugse Sint-Janshospitaal werd de voorbije weken grondig aangepakt. Op zaterdag 16 december is er een Opening Night gepland. Intussen zoeken ze bij Musea Brugge naar een nieuwe directeur.

Nu vrijdag is er de kerstloop in Brugge. De lopers starten op het Zand in Brugge en kunnen kiezen tussen twee verschillende afstanden. Een aantal straten van het centrum worden vrijdagavond afgesloten voor de vele lopers die verwacht worden. Er wordt telkens gelopen voor goede doelen.

De autobrand in Zeebrugge werd aangestoken. Dat is gebleken na onderzoek door de parketdeskundige. Intussen werd al een verdachte ingerekend. De geparkeerde wagen ging volledig in vlammen op.

Brugge zal volgend jaar gaststad zijn voor het Belgisch Kampioenschap Gymnastiek dat gehouden wordt in Sport Vlaanderen in Assebroek. Basics zal hiervoor samen werken met de Turnclub Varsenare Oostkamp.

Bredene zal volgende zomer terug uitpakken met het Afro C Festival. Het is gepland tijdens de maand augustus. Tot in 2018 werd het elke zomer gehouden en was het ondertussen een begrip geworden in Bredene.  Er is twee dagen wereldmuziek en je kan er ook genieten van wereldkeuken.

Het centrum van Oedelem zal komende zaterdag afgesloten zijn. Er wordt een grote kerstmarkt gehouden met maar liefst 110 standhouders. Ook in de kerk zal je tal van extra standhouders kunnen vinden met ambachtslui die eigen werk aanboeden. De Oedelemse kerstmarkt van de vzw Ten Bunder lokt telkens heel wat volk.

VBRO-Trotsplaat

VBRO-Trotsplaat