VBRO

Regio-nieuwtjes in het kort

In Maldegem krijgen ze volgend jaar terug een ijspiste, niet met eindejaar maar in het begin van het jaar. De ijspiste zal er liggen van 26 januari tot 18 februari. Dan hebben ze geen concurrentie meer van andere ijspistes. Nu vind je in de wijde regio ijspistes in Brugge, Blankenberge, Knokke, Oostende, De Haan en Koksijde. In Koksijde opent de ijspiste trouwens komend weekend.

De Oude Zak in Brugge was maandag vele uren onderbroken omwille van een gaslek. Bij werken werd een gasleiding geraakt. De straat werd afgesloten voor alle verkeer. Het duurde van de voormiddag tot in de vooravond.

In Brugge is er ook dit jaar een wedstrijd voor de mooiste kerstversiering. De handelaars hebben dit jaar bij de stad 462 kerstbomen aangevraagd om aan hun gevel te plaatsen. Tot 20 december kunnen handelaars een foto insturen naar de stad om in aanmerking te komen. Er is duizend euro als hoofdprijs. Een jury moet de drie mooiste gevels kiezen uit de vele foto’s die ze verwachten.

Brugge verdeelt terug postkaartjes om de buurt te verbinden. De kaartjes kunnen bijvoorbeeld door straatcomités aangevraagd en verdeeld worden. Er komen ook wensaffiches die aan de ramen kunnen hangen. Er werden dertig spreuken weerhouden uit de inzendingen.

De Delhaize winkel in Sint-Kruis wordt volledig aangepakt nadat de vestiging overgenomen werd door een zelfstandig uitbater. De winkel zal tal van nieuwe producten in het  aanbod hebben. Nieuw is dat ze aan de Maalsesteenweg vanaf januari volgend jaar ook op zondag zullen open zijn. Het bestaande personeel werd overgenomen door de familie Lips die al jaren een supermarkt uitbaat in Heist. Ze werken samen met heel wat lokale bedrijven, onder meer met Dierendonck voor vlees en Cucina Per Tutti voor Italiaanse delicatessen.

De Onderzoeksrechter in Brugge heeft twee mannen aangehouden voor een vechtpartij in Blankenberge. Daarbij zijn ook politiemensen gewond geraakt. Een derde verdachte werd vrijgelaten onder voorwaarden. De uitbaters in de uitgaansbuurt zijn het geweld beu want vaak komt ook de naam van hun zaak daarbij negatief in beeld.

VBRO-Trotsplaat

VBRO-Trotsplaat