VBRO

Regio-nieuwtjes in het kort

In de Brugse Karthuizerwijk zal Vivendo 69 sociale woningen grondig renoveren. Het Brugse stadsbestuur heeft het licht op groen gezet voor deze werken. Aannemer LMS uit Brugge zal de werken mogen uitvoeren in opdracht van Vivendo. Het wordt een grondige en Ingrijpende Energetische Renovatie van de woningen in de Vuldersstraat, de Konfijtstraat, de Kazernevest, de Balsemboomstraat en de Sint-Brunostraat. De huizen werden gebouwd in de periode 1985-1987.

Goed nieuws voor de organisatoren van de Heilig Bloedprocessie in Brugge; de Vlaamse regering komt, na de opname van de processie in het Canon van Vlaanderen, over de brug met belangrijke financiële steun. 100.000 Euro meer bepaald. Met deze steun willen de organisatoren ondermeer een ‘missing link’ in de processie wegwerken. De nieuwe groep krijgt de naam ‘Ommegang van 1310’ en is de evocatie van de aankomst in Brugge van een pauselijke bul waarin de erkenning staat van de Heilig Bloeddevotie in Brugge en waarbij voor de verering van het Heilig Bloed en het bijwonen van de processie een aflaat werd verleend. De Heilig Bloedprocessie is een eeuwenoude traditie die door Unesco erkend is als werelderfgoed. Elk jaar op Hemelvaart of Heilig Bloeddag trekt de processie, gedragen door talloze vrijwilligers, door de Brugse binnenstad. Met recht en rede Brugges schoonste dag genoemd.

De zondag van het Cactusfestival 2024 in Brugge is uiteindelijk op 2 dagen tijd volledig uitverkocht. Niet echt onverwacht, aldus Patrick Keersebilck, de directeur van Cactus Muziekcentrum, en wel door de bekendmaking van de gestrikte namen. Met The War On Drugs, dat op zondag mag afsluiten haalde Cactus een klepper van formaat binnen. De band stond eerder al op Rock Werchter en Pukkelpop. Daar was volgens de directeur wel maandenlang onderhandelen voor nodig. Het Cactusfestival is er volgend jaar op 12, 13 en 14 juli, natuurlijk in het prachtige kader van het dan volledig vernieuwde Minnewaterpark in Brugge.

En de Brugse IJsberenkring organiseert nu zaterdag 23 december in de vijver van de Koude Keuken in Sint-Andries voor de eerste keer de Coudeceuckenduyk. Die komt er in de plaats van de vroegere traditionele kerstduik die de Koninklijke Zwemclub al organiseert sinds 1973, vroeger ondermeer lange tijd aan de Rozenhoedkaai. Aan de Coudeceuckenduyk in de vijver bij het clubhuis van de ijsberen kan iedereen deelnemen. Na een gezamenlijke opwarming kan elke zwemmer, die ingeschreven en verzekerd is, onder begeleiding van leden van de club het water in. Dat is zo’n 3° warm. Nu al zijn meer dan 150 zwemmers ingeschreven.

VBRO-Trotsplaat

VBRO-Trotsplaat