VBRO

Regio-nieuwtjes in het kort

Aan de Vlaamse kust maken ze zich op voor een topweekend. De last minute reservaties voor kamers lopen binnen. Het blijft al zeker tot en met zondag zonnig en warm met temperaturen tot 30 graden. In Brugge lopen de terrasjes vol en zoeken toeristen afkoeling op de Brugse Reien. Ook in de musea is het merkelijk drukker.

Jacky Lafon staat nog tot eind september op de planken van het Witte Paard in Blankenberge. Ze zal er deze zomer 25 keer gestaan hebben voor volle zalen. Jacky laat zich begeleiden door een showballet maar ook door de Vlaamse artiesten Lissa Lewis, Patrick Onzia en David Vandyck.

Nog in Blankenberge starten ze op 15 september het cultureel seizoen. Dan zal Lady Linn op de planken staan samen met het Muziekkorps van de Marine. Dat wordt in ieder geval een uniek concert.

In Brugge is de SFX-Speelschaar bezig met de repetities voor Sint-Kruis kermis. Op zaterdag 16 augustus brengen ze een concert samen met de Vlaamse zanger Jelle Cleymans. Dirigent Christop Bonte en zijn muzikanten zijn er klaar voor. De Speelschaar is komend weekend te zien op de openluchtconcerten op de Brugse Markt. Zowel op zaterdag als op zondag zijn er concerten.

Op zondag 17 september is er terug autovrije zondag in Brugge. Er zal geen stuk Ring meer afgesloten worden zoals vorig jaar het geval was. Nieuw is de bakfietsenrace die zal gehouden worden in het Astridpark.

Jasper Pillen zal voor de nationale verkiezingen de lijst van Open VLD trekken voor de regio Brugge. Hij is in Brugge al schepen van burgerlijke stand en stedelijk onderwijs en is daarnaast ook actief in de nationale politiek. Pillen zit onder meer in de commissie Defensie. Verder is Jasper Pillen ook nog ondervoorzitter van Open VLD.

Een delegatie van het Brugse schepencollege vertoefde de voorbije dagen in de Ardennen. Ze brachten een bezoek aan de bossen waar het OCMW eigenaar van is en jaarlijks heel wat bomen verkoopt. Het geld dient voor de werking van het OCMW. Deze houtverkoop brengt telkens heel wat op.

Aan de molen van Hoeke wordt nu zondag een bakwedstrijd gehouden. De deelnemers moeten het meel gebruiken van de molen van Hoeke. Molenaar Bregt geeft die dag meer uitleg over de werking van zijn molen. Voor de bakwedstrijd doet Herita beroep op Regula Ysewijn die jurylid is in het populaire tv programma ‘Bake Off Vlaanderen’.

En komend weekend is er kermis in Oedelem. Er is foor maar op zondag ook garageverkoop, op maandag een ballenworp en op dinsdag vuurwerk. Met het mooie weer verwachten ze in Oedelem heel wat volk voor het kermisweekend.

VBRO-Trotsplaat

VBRO-Trotsplaat