VBRO

Regio-nieuwtjes in het kort

Open VLD-politica Mercedes Van Volcem viel in het Vlaams Parlement van woensdag uit naar Annick Lambrecht van Vooruit na haar kritiek op het nieuwe bussenplan en haar deelname aan de actie tegen de afschaffing van de meer dan 200 bushalten in Brugge. Van Volcem wees Lambrecht erop dat het schepencollege akkoord was met het nieuwe bussenplan en het ook groen licht gekregen had in de gemeenteraad in Brugge. Lambrecht had dat ontkend. Annick Lambrecht van haar kant wees erop dat Brugge zélf moet investeren in kleine busjes in de binnenstad.

In Brugge is op 94-jarige leeftijd Marcel Degroote overleden. Hij zal voor altijd herinnerd worden als de man die erin slaagde om z’n eigen judoschool te openen. In 1987 startte die in Ter Groene Poorte. Het werd een groot succes. Marcel Degroote was afkomstig van Sint-Michiels en in 1957 behaalde hij z’n zwarte gordel in het judo. Op 77-jarige leeftijd was hij goed voor de 8ste dan, meteen de hoogste graad binnen de Vlaamse Judofederatie, waarvan hij ondermeer technisch directeur was. Eén van de hoogtepunten in Marcels judo-carrière was ongetwijfeld het feit dat hij internationaal scheidsrechter was in de finale van de Olympische Spelen in Los Angeles. Degroote had veel te danken aan z’n echtgenote Annie Witvoet, ook judoka en 6de dan. Samen kregen ze twee kinderen en ook drie kleinkinderen. Aan de familie van Marcel Degroote onze oprechte deelneming.

Vandaag en morgen zijn werken gepland aan de rotonde van de Natiënlaan met de Dudzelestraat in Westkapelle. Er moeten betonherstellingen uitgevoerd worden. Later zullen ook de vangrails aangepakt worden. Het verkeer zal door kunnen op één rijstrook.

Steven Buyse is nieuwe schepen in Bredene. Hij wordt schepen voor openbare werken en sport. Sandy Dobbelaere wordt de nieuwe voorzitter van de gemeenteraad in Bredene.

De brandweer moest woensdagnamiddag uitrukken naar het station van Waregem voor een lekkende goederenwagon. Het treinverkeer tussen Kortrijk en Deinze werd een tijdlang stil gelegd uit voorzorg.

De cipiers in de gevangenis van Brugge leggen nu vrijdag het werk neer voor 24 uur. Ze pikken de toename van gedetineerden in overvolle gevangenissen niet. In Brugge zijn er al onvoldoende slaapplaatsen voor gedetineerden.

In de Kantel in Male hebben de organisatoren van Kerstival woensdagavond een cheque van 2500 euro geschonken. Het was de 20ste en meteen laatste editie van het jaarlijks kerstevent met kerstmarkt, samenzang van kerstliederen en optredens van Vlaamse artiesten.

Het openbaar onderzoek voor de nieuwe zeesluis start later dan verwacht. Voka betreurt dat want zij wijzen op de noodzaak van de sluis maar ook op een spoorlijn tussen de havens van Antwerpen en Zeebrugge en de dringende herstelling van bruggen in Brugge. Er wordt ook al jaren gesproken over een nieuwe brug over de vaart in Steenbrugge maar het dossier zit vast.

VBRO-Trotsplaat

VBRO-Trotsplaat