VBRO

Regio-nieuwtjes in het kort

Op amper 66-jarige leeftijd is in Sint-Andries Brugge onverwacht voormalig radiomaker en muziekjournalist John ‘BoBo’ Bollenberg overleden. Hij werd in 1957 geboren in Oostende. Na zijn studies zou hij carrière maken bij Electrabel maar z’n grote passies waren rockmuziek, radiomaken en muziekjournalistiek. Op de radio presenteerde hij als Rick John, destijds in 1981 als één van de eerste DJ’s van Radio Kompas, later onder andere Radio Noordzee, Radio Andromeda en ook de VBRO. Hier presenteerde hij ‘On the Rocks’. Voor dat programma interviewde hij zelfs grote buitenlandse sterren zoals Bono van U2. John Bollenberg laat drie kinderen en vijf kleinkinderen na. Aan de familie onze oprechte blijken van deelneming.

Afgelopen zaterdagnamiddag organiseerde SOS Palestina Brugge een demonstratie. De organisatie pleit voor een volledig staakt het vuren tussel Israël en Palestina. Vooraleer de optocht van start ging waren er op de Burg toespraken van ondermeer woordvoerster Marleen Pollet. Zij benadrukte dat de enorme escalatie van het conflict tussen Israël en Palestina ondertussen al meer dan 3 maanden aan de gang is. Ze meldde ook dat SOS Palestina Brugge eerstdaags een brief zal schrijven naar het Brugse stadsbestuur om hen op te roepen geen producten meer uit Israël te kopen. Na de toespraken trokken de manifestanten naar ’t Zand om vervolgens terug te keren naar de Burg. De Brugse politie begeleidde de optocht die rustig verliep.

Maandagochtend is begonnen met het vernieuwen van het wegdek van de Spiegelrei. Het gaat om een lang stuk langs de reie, vanaf het Jan van Eyckplein tot aan het Genthof aan de Carmersbrug. Er komt ook een nieuwe bushalte op het Jan van Eyckplein. Fietsers en voetgangers kunnen tijdens de werken via het Genthof; het autoverkeer gaat langs de Spinolarei, de Strobrug en de Sint-Annarei. Halfweg de maand maart moeten de werken, die in twee fasen zullen verlopen, afgewerkt zijn.

En nog maandagochtend startten werkzaamheden in de Marcus Laurinstraat in Sint-Kruis Brugge. Met een weekje vertraging omwille van de vriestemperaturen vorige week. Tussen de Delapacestraat en de Brugse-Mettenstraat moet er een nieuwe elektriciteitscabine aangesloten worden. Ook langs de Moerkerse Steenweg zijn er werken aan de gang.

De 86-jarige Bruggeling die afgelopen donderdag  levensgevaarlijk gewond raakte bij een zwaar verkeersongeval in Ettelgem is overleden aan zijn opgelopen verwondingen. Dat bevestigde het parket van Brugge. De man uit Brugge werd aangereden door een landbouwvoertuig. Een verkeersdeskundige van het Brugse parket werd zoals eerder al gemeld ter plaatse gestuurd maar het is nog wachten op zijn bevindingen.

In het Minnewaterpark in Brugge zijn de laatste werken bezig voor de herinrichting van het park waarbij rekening werd gehouden met de evenementen Feest in het Park en Cactusfestival. Er wordt meer dan 660.000 geïnvesteerd in het vernieuwde park.

De gekende Brugse zaak Moret op de hoek van de Vlamingstraat met de Markt stopt er na 90 jaar mee. Er stonden drie generaties in de winkel die zich specialiseerde in souvenirs en gifts voor toeristen.

In Loppem is er zondag een stroomonderbreking geweest. In een aantal straten van de Zedelgemse deelgemeente was er een tijdlang geen stroom gedurende en gedurende anderhalf uur.

De Smedenstraat in Brugge krijgt een nieuw wegdek. Er worden nieuwe kasseien gelegd. Aannemer APK is aangesteld voor dit werk.

In Heist werd zaterdag in zaal Ravelingen de eerste Keizerin Carnaval verkozen. Het gaat om Mirjam I. Ze schrijft geschiedenis want niemand ging haar voor. Ze werd drie keer na elkaar verkozen tot Prinses Carnaval van Heist.

Jong Male VV blijft aan kop van het klassement van tweede provinciale A. Ze wonnen de topper tegen Heist met 6-3 cijfers. Heist staat derde in het klassement.

Basketbalclub Avanti Brugge heeft met 90-67cijfers gewonnen in de wedstrijd tegen Namen. Dankzij een sterke Vermoesen liep de voorsprong van Avanti Brugge snel uit op hun tegenstrever.

Op het BK biljart in het Casino van Blankenberge is Pieter Ceulemans Belgisch kampioen geworden in de discipline drieband.

En in zaal de Nieuwe Blauwe Toren in Brugge werd zaterdag de 100ste verjaardag gevierd van Elza Schotte. De vrouw woonde in Sint-Michiels. Ze is tweemaal gehuwd en hield er drie kinderen aan over.  Samen met de hele familie genoot ze van een heerlijke maaltijd.

VBRO-Trotsplaat

VBRO-Trotsplaat