VBRO

Regio-nieuwtjes in het kort

De Stad Brugge blijft de Blue Bikes, het systeem van deelfietsen, subsidiëren. Vlaanderen haakt af. En daardoor verdwijnt de tegemoetkoming van één euro per rit in de Vlaamse steden waar de zogenaamde derdebetalersregeling van toepassing is. Door de tussenkomst van de stad betaalt de gebruiker van de blauwe fietsen dit jaar 2,50 euro, daar waar dat vorige jaar nog anderhalve euro was. In 2023 werden in Brugge om en bij de 26.000 ritten genoteerd. Het deelfietsen werd in Brugge ingevoerd in december 2013 aan het Brugse station.

En nog meer fietsnieuws want de Stad Brugge lanceert EHBF-fietsen. Eerste Hulp Bij Fietsdiefstal zorgt er voortaan voor dat slachtoffers van fietsdiefstal gedurende 2 maanden gratis gebruik kunnen maken van een vervangingsfiets. In Brugge deden vorig jaar welgeteld 672 mensen aangifte van fietsdiefstal.

Bij een gewelddadige confrontatie aan het station van Brugge heeft een zestienjarige jongen maandagavond zware verwondingen opgelopen. Dat meldden we eerder al. In de vooravond kwam het aan de voorzijde van het station tot een zware vechtpartij. Bij het incident liep de tiener zware verwondingen op, naar verluid toen hij gestoken werd met een scherp voorwerp. Hij ging zelf voor verzorging naar het ziekenhuis. Zijn toestand is intussen stabiel. Een zeventienjarige jongen werd opgepakt; het onderzoek naar de feiten en omstandigheden is lopende.

VBRO-Trotsplaat

VBRO-Trotsplaat