VBRO

Regio-nieuwtjes in het kort

De Steenstraat in Brugge is als winkelstraat nog nooit zo populair geweest bij ondernemers. Momenteel is er immer geen leegstand van handelspanden vast te stellen. Iets wat overigens in de hele Brugse binnenstad aan het zakken is zakt, zo zegt Schepen van Ondernemen Pablo Annys. Ook wat bezoekers betreft scoren Steenstraat en Zuidzandstraat opmerkelijk want met maandelijks zo’n 945.000 shoppers moesten ze vorig jaar enkel De Meir in Antwerpen voor zich dulden. De Geldmuntstraat en Noordzandstraat kennen op vandaag een leegstand van zo’n 5 procent; in de hele Brugse binnenstad was er eind vorig jaar een leegstand van om en bij de 7 procent, een half procent minder dan het jaar daarvoor. In de Steenstraat bedraagt de gemiddelde huurprijs per m² per jaar 900 euro.

Op 101-jarige leeftijd is in Brugge Raoul Dekeyser overleden. Hij werd in december nog gevierd voor zijn verjaardag in het Mintus woonzorgcentrum Ter Potterie in Brugge. Hij werd geboren in Rijsel en werkte vele jaren in de bouw in het Brussselse.

De gekende Brugse zaak Moret op de hoek van de Markt met de Vlamingstraat is gestart met een totale uitverkoop. Ze geven meteen kortingen tot min 50% op het gamma. Vroeger verkochten ze souvenirs, de laatste jaren gifts. Ook over deze typisch Brugse zaak valt het doek.

De stad Damme zoekt een coördinator toerisme. Ze zoeken naar iemand met minstens vier jaar ervaring die de dienst in het Uilenspiegelstadje kan leiden. Vooral in de zomermaanden heeft die handenvol werk met de toestroom aan toeristen.

Heel wat toeristen staan bij een bezoek aan Brugge voor een gesloten deur aan de Heilig Bloedbasiliek. Die is dicht tot en met zaterdag 20 januari. Op zondag heropenen ze de deuren. Heel wat toeristen willen het monument bij een bezoek aan Brugge gezien hebben.

Komend weekend is er van vrijdag tot en met zondag het event Velofollies. De grootste fietsmerken vind je er met hun stand maar ook regio’s waar het leuk fietsen is zoals de Westhoek met de steden Ieper en Diksmuide.

Bellewaerde Park in Ieper pakte woensdag uit met groot nieuws. De giraf Zuri was aangekomen. Die is geboren in Pairi Daiza. De nieuwe giraf zal vanaf 30 maart te zien zijn in het park dat de savanne-zone grondig heeft aangepakt. De giraf komt in het kader van een Europees kweekprogramma. Nu zijn er vier giraffen in Bellewaerde Park.

En in Plopsa De Panne pakken ze deze zomer uit met een heuse musical rond Sneeuwwitje. Zoveel jaren terug was de musical al te bewonderen in Antwerpen. Vanaf 2 juli starten de voorstellingen. De online-verkoop van tickets is nu al lopende.

Het vissersschip de Ramblers is voor de laatste keer uitgevaren in Nieuwpoort. Het is richting Gent gevaren voor de sloop van de boot. Het vissersschip is 55 jaar oud. Het was te zien in de populaire tv- reeks “Eén jaar op Zee”.

En de Brugse basketbalclub Avanti Brugge speelt nu zondag een topper in het Limburgse Tongeren. Tongeren staat derde in het klassement. Het belooft dan ook een spannende wedstrijd te worden. Avanti legt voor hun supporters zondag een bus in naar Tongeren.

VBRO-Trotsplaat

VBRO-Trotsplaat