VBRO

Regio-nieuwtjes in het kort

Zoals eerder al gemeld is woensdag in de late namiddag een vrouw zwaar verbrand geraakt in een winkel in de Wollestraat in Brugge. Dat gebeurde toen haar kledij plots vuur vatte, wellicht nadat ze in aanraking kwam met een gloeiend verwarmingstoestel. De vrouw was vermoedelijk gekleed in erg brandbare kledij zoals nylon waardoor die meteen vuur vatte. Het slachtoffer riep meteen om hulp waarna omstaanders de vlammen probeerden te doven, ondermeer met water. Toen de brandweer en de 112 met de MUG ter plaatse kwamen zagen ze meteen dat het ernstig was. De vrouw werd met zware brandwonden overgebracht naar het ziekenhuis, nadat ze ter plaatse de eerste zorgen toegediend kreeg. Tijdens de interventie werd de Brugse Wollestraat volledig afgesloten.

In Brugge is Donald Bleyaert overleden. Hij werd 91. Als aannemer begon hij destijds zijn uitvaartcentrum aan de Moerkerkse Steenweg in Sint-Kruis dat zou uitgroeien tot een toonaangevend zaak in de sector. Tot op heden. Hij liet er een aula bijbouwen om afscheidsplechtigheden in zijn eigen centrum te kunnen doen. Iets wat toen erg vooruitstrevend was. Bleyaert opende later meerdere vestigingen en ging toen ook deel uitmaken van een internationale groep in de uitvaartsector. Donalds hobby was boogschieten. Zo was hij al jarenlang lid van de schuttersgilde in z’n eigen Sint-Kruis. Hij had er de titel van erehofmeester. Aan de familie van Donald Bleyaert onze oprechte deelneming.

De Platse van Sint-Andries wordt volledig heraangelegd maar omdat Sint-Andries dorp dé verzamelplaats bij uitstek is van Club Brugge-supporters bij thuiswedstrijden wordt rekening gehouden met de voetbalkalender. De eerste fase zal beginnen na de laatste reguliere wedstrijd van Club Brugge, net voor de play-offs. De tweede fase wordt dan na het voetbalseizoen uitgevoerd. Begin juli zou het plein dan opnieuw opengesteld worden. In opdracht van Stad Brugge wordt er een gescheiden rioleringsstelsel aangelegd. De Platse wordt ook groener en toegankelijker. En uiteraard blijft de terras-zone voor de horeca er behouden. De kostprijs van deze heraanleg bedraagt om en bij de 190.000  euro.

En naar jaarlijkse traditie organiseert de Totetrekkersgarde Brugge het kindercarnaval van de stad op zondagnamiddag 4 februari, in Zaal De Violier, nabij het Astridpark. Clown Boboo zal er voor animatie zorgen en onder de aanwezige, verklede kinderen wordt een hofdametje, een hofjonkertje, een prinses en een prins verkozen. Verklede kinderen hebben gratis toegang; ouders, begeleiders en andere sympathisanten betalen 5 euro voor het Kindercarnaval van de Totetrekkersgarde Brugge, nu zondagnamiddag vanaf half 3 in de Violierstraat. De carnavalstoet van Brugge, die nadert ook met rasse schreden, en trekt door de stad op zaterdagnamiddag 24 februari.

VBRO-Trotsplaat

VBRO-Trotsplaat