VBRO

Regio-nieuwtjes in het kort

Zondagmiddag vond langs de Isabellalaan in Zeebrugge een dodelijk verkeersongeval met een personenwagen plaats. De bestuurder van een Porsche, een 29-jarige man uit Landen, is daarbij om het leven gekomen. Zijn medepassagier, een 22-jarige man uit Bornem, werd in kritieke toestand naar het AZ Sint-Jan overgebracht. Het parket van Brugge heeft een verkeersdeskundige aangesteld om de precieze omstandigheden van het ongeval te onderzoeken. Dat gebeurde rond 13.20 uur zondagmiddag toen de chauffeur van de Porsche op een bepaald moment de controle over het stuur verloor en aan de zijkant van de weg tot stilstand kwam tegen een oplegger die er stond geparkeerd. De MUG-helikopter kwam ter plaatse, maar alle hulp kwam te laat voor de chauffeur.

In Brugge proberen eigenaars van vakantiewoningen de geldende stop sinds 2002 te omzeilen door zich niet te registreren bij Toerisme Vlaanderen. Brugs Toerismeschepen Mieke Hoste zegt dat er bij Airbnb dubbel zoveel woningen op de verhuurmarkt worden aangeboden als er officieel erkend zijn in Brugge. Een aantal van die woningen worden zelfs misbruikt voor prostitutie. Dat bevestigt dan weer het Brugse parket. Net zoals in andere steden is er dus ook in Brugge sprake van mensenhandel en prostitutie via Airbnb’s. Dat kwam al in 2019 aan het licht toen flateigenaars tot hun verwondering moesten vaststellen dat hun appartementen gehuurd werden door prostituees. Nieuw was toen in het Brugse dat Latijns-Amerikaanse transgenders zich prostitueerden in hotels en vakantiewoningen in de Breydelstad.

In Brugge is zondagochtend een grote boom omgevallen aan de achterkant van de Lange Vesting vlak bij het stadscentrum. De boom begaf het uiteindelijk doordat aanhoudende regen de grond zodanig verzadigde. Daardoor hadden de wortels  onvoldoende steun meer. De neervallende boom veroorzaakte nogal wat schade in een viertal tuinen. De boom stond vlakbij het water aan de Lange Vesting en omdat er te veel stroming op het water zat, zal die pas later verwijderd worden.

VBRO-Trotsplaat

VBRO-Trotsplaat