VBRO

Regio-nieuwtjes in het kort

Cercle Brugge heeft zondag geschiedenis geschreven. Groen-Zwart won met ruime 4-0 cijfers tegen RWDM en eindigde net nà Club Brugge in het klassement. Cercle mag als vijfde van de rangschikking naar Play Off 1, de eindronde die de nieuwe kampioen moet bepalen. Na de match van zondagavond barstte een spontaan supportersfeest los.

Nadat Cercle Brugge zich zondagavond op de laatste speeldag van de gewone competitie kon plaatsen voor Play Off 1 volgen er binnenkort twee Brugse voetbalderby’s op korte tijd. Alweer een uitdaging voor de Brugse Politie want de stadsderby is de jongste tijd een risicowedstrijd geworden. Na de vorige derby bleef het al bij al rustig maar eerdere confrontaties draaiden uit op rellen. De Brugse Politie stelt dat deze partij net zo voorbereid wordt als pakweg Club Brugge tegen Anderlecht, Antwerp of Gent. Het topvoetbal heeft Politiezone Brugge vorig jaar zo maar eventjes minstens 1 miljoen euro gekost. Bedrag dat wellicht dubbel zo hoog ligt, de kost van ondersteunende zones, de vier fulltimers van de voetbalcel en de politie-spotters die elke week ingezet worden, in rekening gebracht.

In de Rijselstraat in Loppem starten vandaag werken in opdracht van Fluvius. Die werken zullen duren tot 26 april en het verkeer zal beurtelings geregeld worden met driekleurige verkeerslichten.

De MUG Heli moest zondag drie keer opstijgen voor dringende medische tussenkomsten. Het spoedteam moest naar Moerbeke, Blankenberge en Beernem. De gemeente Bredene heeft alvast de nodige middelen uitgetrokken om de MUG Heli te ondersteunen. Ze geven nu een vast bedrag per inwoner.

Nu woensdag is er in Brugge koers met de start van de Classic Brugge – De Panne. De teams zullen voorgesteld worden op de Markt van Brugge waar ook de start gegeven wordt. De wekelijkse markt zal woensdag doorgaan op de Burg.

Voor het eerst zal er ook in Male Sint-Kruis een blijde intrede van de Sint zijn. Hij zal op 1 december een tocht doen door de wijk samen met een harmonie. In het Couvent is er dan ook een kinderfeest gepland. Een extra stip in de agenda dus voor de Malenaars. Maar eerst is er nog de eierenraap voor kinderen aan de kerk van Male op Paaszondag. Voor de junikermis in Male verwachten ze dit jaar Johan Veugelers die zal optreden op het plein aan de kerk.

Het Brugse Stadhuis kleurde zondagavond groen en dat had niets te maken met de kwalificatie van Cercle Brugge maar wel met Saint-Patricksday, de Ierse Nationale Feestdag. De stad wilde de feestdag van de Ieren op die manier extra kleur geven. Wat verderop, In de Ierse pub op de Burg in Brugge werd de jaarlijkse traditie uitbundig gevierd. Er werd gefeest, gedanst en gesmuld.

In Zeeland zijn ze tevreden dat het aspergeseizoen zo vroeg is gestart. Alles heeft te maken met de temperaturen. Zo zijn de asperges er tijdig voor de komende Paasvakantie. In de regio worden dan heel wat toeristen verwacht. De asperges zijn ook voor hen een ware delicatesse.

In De Haan starten ze met een wandel- en fietsoute gebaseerd op de nieuwe politiereeks Juliet. De reeks die momenteel loopt op zondagavond werd grotendeels gefilmd in De Haan. Ze was trouwens eerder al te zien op de Duitse televisiezender ZDF. Voor De Haan was dit alvast een mooie promotie want de badplaats is er in trek bij Duitse toeristen.

De opbouw van de Lustige Velodroom in Blankenberge is van start gegaan. Op 30 maart heropenen ze met nieuwe uitbaters. Tim en Lana zien het volledig zitten. “De Velodroom bestaat sinds 1933 en mag niet verdwijnen”, zo geven ze aan. Al vele generaties kwamen er langs voor een ritje met een of andere gekke fiets.

Binnen een maandje gaat het Brugse Museum voor Volkskunde voor een tijdje dicht. Het museum zal tot augustus gesloten zijn voor het publiek. Er zijn verbouwingswerken gepland in het museum aan de Rolweg. Het museum zal gesloten zijn vanaf 15 april.

Brugge start opnieuw met de reeks ‘Buurt aan de Beurt’ waarbij het schepencollege naar de verschillende buurten trekt. Volgende zondag zijn de beleidsmakers te gast in de tuin van het Minnewater om de bewoners van de Brugse binnenstad te ontmoeten.

Jong Male VV blijft in tweede provinciale A van het voetbal aan kop van het klassement. Ze speelden 2-2 gelijk tegen Koekelare. Houthulst dat tweede staat ging verliezen op Diksmuide.

En de Brugse basketbalclub Avanti Brugge is al kampioen in hun reeks. Ze wonnen zaterdag thuis tegen Anderlecht met 106-75 cijfers. Avanti speelde een bijzonder sterk seizoen. Onze felicitaties!

VBRO-Trotsplaat

VBRO-Trotsplaat