VBRO

Regio-nieuwtjes in het kort

Brugge is tot zover best tevreden over het toeristische zomerseizoen. Er kwamen ook dit jaar weer meer toeristen naar Brugge. Door Corona zakte het toerisme in de Breydelstad compleet in elkaar maar nadien herpakte de sector zich geleidelijk aan. Eén vierde van de toeristen in Brugge waren dagtoeristen, de voorbije vakantieweken.

De gemeenteraad van Brugge komt vanavond opnieuw bijeen. Op de agenda staan er 49 punten in open zitting en er zijn 13 interpellaties van raadsleden, onder meer heel wat vragen over het nieuwe bussenplan. De raad start met een actuele vraag van raadslid Stefaan Sintobin over het steekincident in de Smedenstraat.

Het Internationaal Vuurwerkfestival in Knokke werd zaterdag afgesloten met het bekend maken van de winnaar. Het winnend land was Duitsland dat donderdag het vuurwerk mocht verzorgen. De laatste avond was het aan de Belgen. De organisatie lokte in vijf avonden 190.000 bezoekers naar Knokke.

Het Bloemencorso in Blankenberge was de traditionele afsluiter van het zomerseizoen in de badplaats. Er was terug heel wat volk. In het station van Blankenberge was het al in de voormiddag extra druk naar aanleiding van de jaarlijkse bloemenstoet.

De Fietsersbond Brugge hield zondag een fietsoptocht met start aan de Gulden Kamer in Sint-Kruis. Heel wat politici van verschillende politieke partijen kwamen meefietsen.

Hafa Brugge is een succes geworden. Op de Markt kon je een weekend lang genieten van muziek van fanfares en harmonieën. Zondag speelden de Brugse muziekbands samen. Nu zondag is er trouwens meer van dat. Met name een Blaaskapellenfestival op de Brugse Kaasmarkt op het Zand in Brugge. Daar wordt een nieuwe karmelietenkaas voorgesteld.

Avanti Brugge heeft zaterdagavond een oefenwedstrijd gespeeld tegen BC Oostende. De basketbalwedstrijd werd gespeeld in de sporthal van Stamina in de Daverlostraat in Assebroek. Avanti verloor nipt met 69-76 cijfers.

En provinciale voetbalclub Jong Male VV vierde zaterdag hun 50-jarig bestaan met jeugdtornooien, de viering van voorzitter Guido Vandille, de voorstelling van een nieuwe vlag, een barbecue voor 400 man en een optreden van Edje Ska en de Pilchards.

VBRO-Trotsplaat

VBRO-Trotsplaat