VBRO

René Karst helpt Chris Bruijn aan enorme zomerknaller “FEESTBEEST”

Chris Bruijn was al zeer tevreden over zijn vorige single “Hey Doe mij een borrel”. Hij is van mening dat de opvolger “Feestbeest” waarschijnlijk nog meer aandacht zal krijgen. Het is een compleet nieuw liedje waar René Karst voor 60% een aandeel aan heeft geleverd. Oorspronkelijk ging Chris met zijn eigen idee naar z’n vaste producer Ger Oerlemans. Ger vond dit zo’n geweldig goed plan en gaf aan dat hij niet de aangewezen persoon was om het nummer te schrijven. Iemand anders zou hiervoor het onderste uit de kan moeten halen. Volgens Ger was René Karst dé aangewezen persoon die deze uitdaging aan kon gaan. Ger is echter wel verantwoordelijk voor het arrangement waaraan gitarist Marcel Fisser, trompettist Martijn de Laat hebben meegewerkt. Het koorwerk is verzorgd door Ingrid Simons en Dominick Leemkuil..

Chris: ‘Het ontstaan van deze single kun je best heel bijzonder noemen. Ik stond vorig jaar tijdens de RADIONL ZOMERTOER in Heerhugowaard op het podium te zingen. Onder het publiek was een jongeman die een feestje voor zichzelf aan het bouwen was. Iedereen keek naar hem en dat interesseerde hem geen biet. Omdat hij gewoon de show maakte, was hij voor mij het beest van het feest. Ik heb hierover zelf een aantal regels tekst geschreven die ik vervolgens na tussenkomst van Ger naar René Karst stuurde. Hij kwam uiteindelijk met het idee om alles om te draaien en mij als feestbeest weg te zetten. Ik ben bij hem thuis geweest om het geheel uit te werken en moet eerlijk zeggen dat René op het gebied van liedjes maken een echte vakman is. Als deze productie een succes gaat worden zou het zo maar kunnen zijn dat ik René voor de opvolger wederom vraag om mee te denken. Ik heb nog genoeg ideeën die uitgewerkt kunnen worden. Voorlopig gaan we ons richten op deze zomerknaller.’

De officiële uitreiking van ‘Feestbeest’ vindt plaats tijdens de RADIONL ZOMERTOER op zondag 2 juli 2023 in Heerhugowaard. Naast Chris zullen tal van artiesten waaronder René Froger, John West, Rutger van Barneveld en Wesley Bronkhorst acte de présence geven.

De beelden van de clip zijn geschoten in een hele mooie tuin bij een groot landhuis met zwembad jacuzzi en sauna. Met alles erop en eraan wordt het 1 gigantisch tuinfeest.

‘Feestbeest’ verschijnt bij Storm Records en is vanaf 2 juli 2023 streamen bij de bekende portals. De videoclip is te bewonderen op Youtube en op de socials van Chris Bruijn.

VBRO-Trotsplaat

VBRO-Trotsplaat