VBRO

René Le Blanc helemaal terug met Brugse Keppe

René le Blanc kan zich voorstellen dat het publiek zou kunnen denken dat hij het uitbrengen van nieuw repertoire op een laag pitje had gezet. Ondanks dat René wel gewoon zijn optredens verzorgde, bleef het muzikaal gezien inderdaad stil. Daar komt met zijn swingende nieuwe single “La Latina” verandering in. Die kwam tot stand i.s.m. producer Edwin van Hoevelaak, tekstschrijver Bram Koning en topmuzikant Marcel Fisser. Daarnaast is ook Bert Schenau toegevoegd aan het team; hij neemt de taak als manager op zich. Alle neuzen staan in ieder geval dezelfde kant op.

René: We hebben bewust de keuze gemaakt om een aantal maanden mediastilte te houden. Achter de schermen is keihard gewerkt om mij weer in de schijnwerpers te zetten. Dat is ook de reden dat ik niet te zien was bij diverse spelprogramma’s op televisie waar ik voor was uitgenodigd. Samen met het team hebben we ons gefocust om de komende 18 maanden met een aantal topproducties te komen. Wat ik wel duidelijk heb aangegeven is dat ik in principe, geen Nederlandse nummers meer ga opnemen. Ik ben absoluut geen feestzanger. Mijn stijl ligt toch echt in de lijn van Engelbert Humperdinck. Voor wat betreft “La Latina” ben ik vanaf het begin erbij betrokken geweest. Van het schrijfmoment tot aan de opnames o.l.v. muzikanten van De Marcel Fisser Band en de clipproductie waarvoor Frank Swenne verantwoordelijk is. De sfeer wordt hierin teruggebracht naar de eindjaren 70 en de beginjaren 80. Het zou zo maar een aflevering van ‘Op Volle Toeren’ kunnen zijn. Overigens hebben we ondertussen al 4 nieuwe liedjes opgenomen die allemaal de revue passeren.

De campagne om René Le Blanc weer op een voetstuk te zetten gaat verder dan alleen Nederland. Hij heeft ook een grote show in ons land in z’n agenda staan waaraan niemand minder dan Willy Sommers meewerkt. Daarnaast zijn ook de eerste deuren richting Duitsland geopend. Om dàt kracht bij te zetten zal René binnen afzienbare tijd zijn grote hit “If I Tell You” in het Duits opnemen. En daarmee kan weer een punt op de bucketlist van de 54-jarige entertainer worden afgevinkt. Deze week de Brugse Keppe van VBRO2: ‘La Latina’ van René Le Blanc!

VBRO-Trotsplaat

VBRO-Trotsplaat