VBRO

Rick van Egmond pakt door met de lancering van zijn eerste eigen single

De uit Haarlem afkomstige zanger Rick van Egmond kan omschreven worden als een perfectionist. Om die reden heeft hij dan ook op het juiste moment gewacht om zijn droom werkelijkheid te laten worden. In de afgelopen jaren had hij een paar covertjes opgenomen, maar het echte doorpakken vond plaats in november 2022 toen hij een afspraak had gemaakt met het team van Sonic Solutions. Vanwege het project Haarlem zingt maakte Rick al kennis met deze opnamestudio uit Roosendaal. Hij gaf aan waar zijn muzikale voorkeuren lagen en producer Joris van Dijk ging daarmee aan het werk. Ook tekstschrijver Hans Louws werd bij het geheel betrokken en kon, na telefonisch contact met Rick over het onderwerp, aan de slag. Omdat Rick ontzettend blij is met zijn vrouw Bibi is het nummer Alleen jij laat me leven als het ware voor haar geschreven.

Onlangs bereikte de carriere van Rick nog een hoogtepunt door een samenwerking aan te gaan met platenlabel Rood-Hit-Blauw. Zowel de boekingen als het management worden door Ronald Visch verzorgd. Op die manier kan Rick zich voor de volle 100 procent richten op het zingen en hoeft hij zich geen zorgen te maken over alle andere zaken die bij het artiest zijn horen.

Rick: In het dagelijks leven ben ik tegelzetter van beroep en in het weekend sta ik met regelmaat op het podium. Dat betekent dus dat ik als kostwinner niet altijd thuis ben. Mijn vrouw Bibi runt het hele huishouden en staat dag en nacht voor me klaar. Daarnaast zorgt ze voor het grootste gedeelte ook nog voor de opvoeding van onze prachtige zoontjes Nigel en Frenkie. Ik zie deze plaat dan ook als een soort eerbetoon naar Bibi toe. Overigens kan ik me voorstellen dat andere beroepsgroepen die veel van huis zijn zich in deze tekst ook goed kunnen vinden. Dat wat ik zing komt uit mijn hart. Dat gevoel had ik voorheen niet en dat was eigenlijk ook de reden dat ik niet echt tot het uiterste ging. Die tijd is nu voorbij. Ik ga alles op alles zetten om hier een succes van te maken. Dat kan ik niet alleen en ben daarom ontzettend blij met het team en de steun van Bibi.

VBRO-Trotsplaat

VBRO-Trotsplaat