VBRO

Rika wijkt met single EEN NIEUWE START af van haar gebruikelijke repertoire

Als er één zangeres het Nederlandstalige lied een warm hart toedraagt is dat Rika Hamminga wel. Zelf is ze ook een enorme fan van Duitse schlagermuziek. In het verleden heeft ze al een groot aantal van dergelijke liedjes omgevormd tot Nederlandstalige singles. Tijdens een zoektocht op YouTube kwam Rika een live versie tegen van het nummer Irgendwann waarmee Beatrice Egli in een spetterende show het lied vertolkte. Rika kreeg kippenvel en wilde maar 1 ding, namelijk hier een Nederlandstalige uitvoering van te laten maken. Daarvoor nam ze contact op met haar vaste producer Gerto Heupink. Volgens Rika past Gerto qua sound het beste bij haar. Afgelopen september vond de opname van haar nieuwe single Een nieuwe start al plaats, maar vanwege de verhuizing van het evenementenbureau HBR dat ze samen met haar man Bert runt, is besloten om de lancering in januari te laten plaatsvinden. Rika omschrijft het lied zelf als een oud of the box plaat. Veel instrumenten die ze normaal gesproken niet toevoegt aan haar producties zitten hier juist wel in verwerkt.

Rika: De live versie van Beatrice begint met een fantastische intro waarin een grote trom centraal staat. Veel trommelgeluiden, het gebruik van de basgitaar en de toevoeging van Ierse klanken maken dit lied zoals het hoort. Gerto heeft een Nederlandstalige tekst geschreven en een aantal orkestbanden gemaakt, waarvan een die bijna 5 minuten duurt. Dat is voor een optreden perfect, maar als radioplaat is dat te lang. Ik kan hier nog lang over praten, maar je begrijpt me pas echt goed als je de single hoort. Ik weet zeker dat je aandachtig blijft luisteren naar de fascinerende productie. Voor degene die me op de bühne treft hebben we nog een verrassing. Dankzij mijn crew is er een lichtshow ontworpen die de belevenis op het podium nog spectaculairder maakt.

Om deze single bij haar fans onder de aandacht te brengen organiseert Rika op zaterdag 21 januari 2023 een cd-presentatie bij Eetcafé De Grutter in Annen. De aanvang is vanaf 21.00 uur en de entree is gratis. Meewerkende artiesten zijn: De Esperando’s, Burdy en Daniëlle Wijkstra.

Op zaterdagavond 28 januari as. geeft ze ter promotie van haar nieuwe single een optreden bij Eetcafé ’t Achterhuus te Westerbork. Meer info hierover vind je op haar bekende portals.

De single Een nieuwe start verschijnt op 17 januari 2023 bij CD Hamster en is te beluisteren op de bekende portals.

VBRO-Trotsplaat

VBRO-Trotsplaat