VBRO

Rita Young trakteert plaatsgenoten op 2.0 versie van VLAARDINGEN MIJN STAD

Samen met een aantal artiesten uit Vlaardingen heeft Rita Young een meezingversie gemaakt van ‘Vlaardingen mijn stad’. Omdat deze track, die op haar album Forever Young staat, nooit als single is uitgebracht gingen de Wannebiezz, Wim Kerkhof van de Amazing Stroopwafels, Wally Preyll, Orgel Joke, Marsha Hollenberg, Sandy Struijs, Angelina Marseille en At van IJperen het project aan om samen met producer Arjan Venemann haar plaatsgenoten te verrassen met een 2.0 versie.

De reden om juist deze plaat nieuw leven in te blazen heeft te maken met het 750-jarige bestaan van de stad Vlaardingen. Bijzonder aan het hele verhaal is ook dat burgemeester Bert Wijbenga zijn medewerking heeft verleend bij de clipopname. In een speciaal gepimpte Renault Alpine maakt hij reclame voor het bijzondere jubileum. Omdat Ronald Visch van Rood-Hit-Blauw producties toevallig die dag met clipproducent Jaap van Didden op pad was, was hij getuige van die clipopname. Hij werd door het complete schouwspel erg enthousiast en bood aan om de single uit te brengen op zijn label.

Rita: ‘Dat was een grote verrassing voor mij. Heel toevallig bracht de vader van Ronald destijds het album uit waar de ballad-versie van ‘Vlaardingen mijn stad’ opstaat. Aan de tekst, die geschreven is door Henk van der Lee, is niets veranderd. Arjan Venemann heeft er een uptempo versie van gemaakt zodat het meezinggehalte erg hoog is. Een aantal bezienswaardigheden, waaronder het verzetsmonument en de Visbak worden bezongen. Als echte Vlaardingse ben ik trots op mijn stad. Ik hoop dan ook dat het lied tijdens de officiële uitreiking door burgemeester Wijbenga op het Haring & Bierfestival, dat plaatsvindt op zaterdag 24 juni 2023, luidkeels wordt meegezongen. De single is dan al een week in omloop én de clip hopelijk dagelijks te bewonderen in de verzoekparade bij TV Oranje. Alle artiesten die hebben meegewerkt aan de opname in de studio zijn ook te zien in deze clip waar zanger Perry Zuidam als opnameleider fungeerde. Na het officiële gedeelte trakteer ik de inwoners van Vlaardingen op een grote gratis muziekshow op het Schoutplein. In totaal zullen daar 16 artiesten acte de présence geven.’

Ondanks dat Rita al een muzikale carrière heeft van ruim 62 jaar is ze nog zeer actief met haar in 2011 opgerichte Stichting Muzikaal Onthaal Vlaardingen. Ze organiseert evenementen voor ouderen met als doel de mensen laten genieten en bewegen op haar muziek. Dat is haar lust en haar leven.

De CD-single ‘Vlaardingen mijn stad (2.0)’ is vanaf 16 juni 2023. De videoclip, opgenomen door Jaap van Didden, zal ter promotie van de nieuwe single op diverse televisiestations en YouTube te zien zijn.

VBRO-Trotsplaat

VBRO-Trotsplaat