VBRO

Robbie Goorden start zangcarrière en trapt af met ALS EEN LEEUW IN EEN KOOI

Wederom probeert een nieuw talent via Ronald Visch van Rood-Hit-Blauw producties grote stappen te maken in de entertainmentwereld. Die reputatie heeft Ronald al vele jaren en via via kwam de 20-jarige Robbie Goorden in contact met Visch. Robbie kwam tijdens het kennismakingsgesprek op het RHB-kantoor in Nijkerk beslagen ten ijs met zijn debuutsingle ‘Als een leeuw in een kooi’. Deze had hij opgenomen bij Polle Delano Studio in Sint Willebrord o.l.v. de van oorsprong Belgische muzikant/ producer Paul Geudens. Paul heeft ontzettend veel ervaring opgedaan bij diverse begeleidingsbands en maakte deel uit van de befaamde Roland Konings Band. Het was ook zijn idee om deze Willie Sommers evergreen in een uptempo versie met veel life instrumenten, nieuw leven in te blazen.

Robbie: ‘Van kinds af aan ben ik al bezeten van alles wat muziek te maken heeft. Ik zag speelgoed nooit liggen en was altijd al gek van de geluidsapparatuur van mijn vader. Sindsdien ben ik alleen maar bezig geweest met alles wat daarbij hoort. Op 16-jarige leeftijd begon ik als deejay bij de drive in show “Disco Swing Time” in Sint Willebrord. Daarnaast verzorgde ik als geluidsman het geluid van artiesten. Ondertussen verrees er in Huize Goorden in het thuiscafé een oefenruimte waar ik vrijwel dagelijks de microfoon pakte. Op advies van mijn ouders ben ik dat dan ook maar gaan doen. De eerste keer dag ik de studio van Paul bezocht was om speciaal voor mijn ongeneeslijk zieke oom zijn favoriete Jannes liedje ‘Adios Amore’ op te nemen. Paul heeft in korte tijd alles in het werk gesteld om dit te realiseren. 1 week voor het overlijden van mijn oom heeft hij het nummer nog gehoord. Hij was er zo blij mee en pakte mijn hand. Zijn woorden “dit is prachtig en het mooiste wat ik meeneem” zal ik nooit vergeten. Voor mij was dat moment het beginpunt om serieus een zangcarrière te beginnen. Ik nam contact op met zangcoach Margo Roeken die mij helpt met de zangtechnieken. Ik hoop dat ‘Als een leeuw in een kooi’ aanslaat en nog veel opvolgers oplevert.’

Robbie is ongeveer een jaar geleden gestart met zijn bedrijven Daylight – Licht & geluidstechniek en Daylight – Drive in show. Hij verzorgt avondvullende programma’s en zingt vanaf heden op aanvraag ook liedjes. Hij mag niet klagen over z’n agenda. Deze is al goed gevuld. De CD-single ‘Als een leeuw in een kooi’ is vanaf 11 oktober 2023 verkrijgbaar. De videoclip zal ter promotie van de nieuwe single op diverse televisiestations en Youtube te zien zijn.

Boek Robbie Goorden hier!

VBRO-Trotsplaat

VBRO-Trotsplaat