VBRO

Roel Britting slaat met AFSCHEID de spijker op z’n kop

Al ruim 45 jaar staat het leven van Roel Britting in het teken van muziek. In de beginjaren was hij hoofdzakelijk bezig met z’n favoriete muziekinstrument, de accordeon. Na verloop van tijd schakelde Roel over naar de zang en daar heeft hij nog geen moment spijt van gehad. Naast het uitbrengen van ballads en feestnummers lanceert hij het liefst liedjes met een goed verhaal. Met name de nummers ‘Zonder jou’ en ‘Jongen’ zijn vaak te horen geweest op de vaderlandse radiostations. Een tijdje geleden besloot Roel te gaan samenwerken met producer Peter van Kesteren die in Zoetermeer z’n studio heeft. Daar is onlangs het levenslied ’Afscheid’ opgenomen die op het label D-River Music is verschenen.

Volgens Roel bevat ‘Afscheid’ een uitstekende tekst die heel toepasselijk is voor iedereen. ‘Ik kreeg de tekst, die geschreven is door C. Cohen, aangeboden en moest aangeven wat ik daar van vond. Het onderwerp afscheid zet je wel aan het denken. Ik ben ervan overtuigt dat als je iets gaat doen, je soms een beslissing neemt die achteraf te snel is genomen. Je krijgt daar spijt van en vervolgens gaat er een tijdje overheen. Je durft het dan niet meer goed te maken. Op een gegeven moment is het daar te laat voor en kan het niet meer omdat die persoon is overleden. Ik hoop dan ook dat de boodschap die ‘Afscheid’ meegeeft mensen aan het denken zet’, meent Roel.

‘Afscheid’ is te streamen bij de bekende portals. De clip, waarvan de beelden zijn geschoten in Katwijk door Karl Kaspers ( Kaska producties), is te bewonderen bij de clipzenders en op Youtube.

VBRO-Trotsplaat

VBRO-Trotsplaat