VBRO

Ron Tas maakt comeback met sfeervolle chanson ZAG HAAR ALLEEN

De muzikale stap die Ron Tas nu zet kan wel eens grote vormen aannemen. De zanger, die na een kortstondige solocarrière in 1984 een zangduo vormde met Bertina van 1985 tot 1988, had toch enigszins heimwee naar die goeie oude tijd. Destijds werkte hij ook nauw samen met de alom bekende piratenzanger Franklin Kennedy. Hij had vroeger ooit een liedje voor Ron geschreven die hij enkel tijdens zijn optredens zong. Omdat het een tijdje geleden allemaal weer begon te kriebelen haalde hij dit nummer uit het stof en schreef er zelf een nieuwe tekst op die over Parijs gaat. Daarmee ging hij naar producer Manfred Jongenelis om gewoon voor zichzelf dit lied in te zingen zonder verder plannen te maken. De direct betrokken personen reageerden ontzettend positief en ook Manfred vond het een gemiste kans om dit te laten liggen. Ron heeft er goed over nagedacht en op zijn 62ste maakt hij een comeback.

Ron: Manfred heeft mij overgehaald en denkt dat ik het gat kan vullen dat Benny Neyman heeft achtergelaten na zijn overlijden. Manfred heeft een compleet nieuw arrangement gemaakt en denkt dat deze muziekstijl bij veel mensen erg geliefd is. Mijn nieuwe single Zag Haar Alleen is ten opzichte van de originele versie een tikkeltje sneller gemaakt, maar heeft zeker een hoog chanson gehalte. Ik heb deze stap nu gezet en ben benieuwd wat er allemaal over mij heen komt. Het is al meer dan 30 jaar geleden dat ik op het podium stond. Om die reden heb ik contact opgenomen zangpedagoge Jody Pijper. Zij heeft mij waardevolle tips gegeven die mij zeker gaan helpen. In ieder geval zal ik de komende tijd vaker een afspraak met haar gaan maken omdat ik totaal niet weet hoe het allemaal gaat lopen. Als ik weer vaker op de bühne sta is het heel belangrijk om de zangtechnieken goed te gebruiken. Ik vind het allemaal nog zo onwerkelijk. Manfred heeft er ook voor gezorgd dat de single op het gerenommeerde platenlabel Smaragd Music wordt uitgebracht. Je wilt niet weten hoe dankbaar ik hem daarvoor ben.

De single Zag Haar Alleen verschijnt op 9 december 2022 en is te streamen bij de bekende platforms. Samen met een goede vriendin en clipproducent Karl Kaspers werd een weekendje Parijs geboekt vanwege de clipopname. De prachtige beelden hiervan zijn op YouTube te bewonderen.

VBRO-Trotsplaat

VBRO-Trotsplaat