VBRO

Ron van Hoof brengt favoriete plaat van Engelbert Humperdinck in 2 talen uit

Een half jaar geleden kondigde Ron van Hoof al aan dat hij rond de feestdagen een ballad wilde uitbrengen. Omdat Ron een enorme fan is van Engelbert Humperdinck heeft hij het nummer Love is All voorzien een Nederlandspalige tekst. De oorspronkelijke versie was een van de populairste liedjes die Ron als zanger en gitarist van de band The Hearts en daarna van de formatie Ricardo en de Calypsos tijdens de optredens zong. Persoonlijk vond hij dit nummer altijd al verschrikkelijk mooi. Hij kreeg dan ook
regelmatig de vraag gesteld wanneer hij dit Engelstalige lied zelf zou uitbrengen. Ron heeft altijd gezegd dat hij geen Engelstalige plaat zou maken. Aan die traditie komt nu met Alleen voor jou, Love is All een einde. Zoals gewoonlijk verschijnt deze single bij platenlabel Rood-Hit-Blauw.

Ron: In mijn hoofd bleef dit lied maar malen. Ik ging ermee naar mijn vaste producer Laurens van Wessel en vroeg hem of hij een idee had over hoe ik dit allemaal moest aanpakken. Hij stelde voor dat ik als hoofdmoot een Nederlandse tekst zou schrijven en daarnaast de originele Engelstalige uitvoering als tweede track op de single zou plaatsen. Ik dacht op dat moment, waarom ook niet. Laurens heeft een hele mooiemuzikale bewerking gemaakt waarvoor hij echte violen en blaasinstrumenten heeft gebruikt. Het is overigens de eerste keer dat ik iets van Engelbert heb gecoverd. Normaal gesproken lanceer ik liedjes uit de jaren 60-70 met een knipoog. De muziek uit die jaren wordt op handen en voeten gedragen door mijn doelgroep. Dat zijn hoofzakelijk oudere mensen van mijn eigen leeftijd.

Van Hoof denkt na een zangcarriere van 48 jaar nog lang niet aan stoppen. Hij ziet muziek als een verslaving en wil zo lang als hij kan er mee doorgaan. Hij hoopt niet dat hij vanwege omstandigheden moet stoppen. Ron moet er niet aan denken dat hij net zoals Rob de Nijs er abrupt een punt achter moet zetten. Hij vindt optreden leuk, maar dat hoeft niet perse ieder weekend meer.

Bijzonder is ook te vermelden dat Marjo, de vrouw van Ron in de videoclip te bewonderen is. Als Ron in een groot theater voor haar staat te zingen wordt er ingezoomd op een persoon en dat is de vrouw die altijd voor hem klaarstaat. Een echt kippenvelmoment.

De cd-single Alleen voor jou, Love is All is vanaf 14 december 2022 verkrijgbaar. De videoclip, gemaakt door Skef de Luxe, zal ter promotie van de nieuwe single op diverse televisiestations en Youtube te zien zijn.

VBRO-Trotsplaat

VBRO-Trotsplaat