VBRO

Ron van Hoof laat zijn dromen uitkomen in nieuwe single VAN HIER TOT AAN DE MAAN

Als Ron van Hoof een single uitbrengt herbergt deze vaak een sound uit de jaren 60-70. Als grote fan van The Mavericks probeert de 63-jarige entertainer er altijd een vleugje country in te verwerken. Ook de toevoeging van blazers en gitaarpartijen vormen de basis van de arrangementen die hij door Laurens van Wessel laat produceren. Zoals we ondertussen van Ron gewend zijn, heeft hij ook zelf de tekst geschreven van zijn nieuwe single Van hier tot aan de maan, die bij Rood-Hit-Blauw producties verschijnt.

Gelukkig komen de optredens zo langzamerhand weer terug en vond het de hoogste tijd om een nieuwe single uit te brengen. Als onderwerp heb ik gekozen voor de liefde. Veel mensen zijn van jongs af aan bij elkaar en houden na al die jaren nog steeds van elkaar. Het is als het ware uit het leven gegrepen. De vrolijke uptempo melodie maakt het nummer compleet. Laurens kan zelf heel veel instrumenten live inspelen, maar huurt vaak topmuzikanten in voor de blazers. De kwaliteit blijft hierdoor op een zeer hoog niveau. Ik peins er daarom ook niet over om naar een andere opnamestudio te gaan, stelt Ron.

In 2024 hoopt Ron zijn 50ste artiestenjubileum te vieren. Hoe het jaar er precies uitgaat zien is nog niet bekend, maar er liggen leuke plannen op tafel. Voor dit jaar staat er nog een ballad op de planning die hij rond de feestdagen wil uitbrengen. Ongetwijfeld zullen volgend jaar wederom een paar singles de revue passeren. Ron wil daarbij ook zijn vrouw als steun en toeverlaat benoemen, bij een optreden zorgt zij altijd dat al mijn kleding e.d. klaarligt. Voor haar geld uiteraard ook Van hier tot aan de maan!

Qua clipproductie heeft Ron gekozen om te gaan samenwerken met het jonge dynamische filmbedrijf Skefdeluxe Insight Media uit Putte. Normaal gesproken produceren ze bedrijfsfilms, maar om hun horizon te verbreden vond men het een uitdaging om voor een artiest aan het werk te gaan. Nou, dat heeft Ron geweten. Hij wist niet wat hem overkwam. Omdat jonge mensen vaak een andere kijk op de wereld hebben, gaan ze ook anders te werk. Middels een draaiboek dat per minuut gepland was, werd er gefilmd. Tussen de bedrijven door werkte de afdeling visagie het nodige bij. Ron vond het een erg professionele aanpak en raakt er niet over uitgesproken.

VBRO-Trotsplaat

VBRO-Trotsplaat