VBRO

Santa & The Pixies: nieuwe zoektocht in Brugge

Illustratrice Thaïs Vanderheyden maakte voor Brugge zestien tegels met minidecor. De tegels vormen een nieuwe, magische zoektocht van 2,5 kilometer.

De betoverende wereld van de Pixies

Iedereen kent de Kerstman, maar wie kent ook de Pixies? Deze kerstelfen helpen de Kerstman met de duizenden geschenken. Tijdens de eindejaarsperiode nestelen de Pixies zich aan de gevels van verschillende Brugse etalages.

“Samen met Stad Brugge stippelde Thaïs Vanderheyden voor de derde keer een magische zoektocht uit voor kinderen van 4 tot 8 jaar. Van zaterdag 16 december 2023 tot en met zondag 14 januari 2024 kunnen zij met hun (groot)ouders deze wandeling doen. Het is de perfecte gelegenheid om op stap te gaan door de Brugse winkelstraten. Onderweg bewonderen de deelnemers de leuke taferelen op de tegeltjes en ontdekken ze de fijne handelszaken en gezellige eet- en drinkadresjes die onze stad rijk is”, zegt schepen van Werk en Ondernemen Pablo Annys.

Elk jaar nemen meer kinderen deel aan de zoektocht. “We bereiken intussen al enkele duizenden jongens en meisjes. We zorgen ook telkens voor een licht gewijzigde route, zodat er weer een ander stukje van de Brugse winkelkern aan bod komt”, vervolgt de schepen.

De wandeling loopt dit keer langs de Burgstraat, Breidelstraat, Wollestraat, Simon Stevinplein, Mariastraat, Sint-Salvatorskoorstraat, Sint-Salvatorskerkhof, Zilversteeg, Noordzandstraat en Smedenstraat.

Wedstrijd

Kinderen die de Pixies-kleurplaat van het plannetje creatief versieren en die voor 21 januari 2024 deponeren in de rode brievenbus van Shopping Brugge (Smedenstraat 37), maken kans op een mooie prijs.

Praktisch

In het infokantoor op de Markt (Historium, Markt 1) is het plan met de route beschikbaar. Het kantoor is elke dag open tussen 10.00 en 17.00 uur. Op 25 december 2023 en 1 januari 2024 is het infokantoor gesloten.

Info

www.brugge.be/pixies

Foto: Persdienst Stad Brugge

VBRO-Trotsplaat

VBRO-Trotsplaat