VBRO

Simone van de Velde debuteert bij RoodHitBlauw Producties met nieuwe single EEN ECHTE VRIEND

Simone van de Velde benoemt in haar debuutsingle Een echte vriend een aantal belangrijke punten waar het in het leven om draait. Vriendschap staat bij velen op nummer 1. Dat geldt zeker voor Simone. Vanaf haar geboorte ziet ze vanwege de ziekte van Stargardt maar 3 tot 5 procent. Dat kun je aan haar gezicht echter niet zien. Simone staat positief in het leven en vermaakt ze zich opperbest. Samen met haar geleidehond Angel, die overigens ook in de clip te bewonderen is, bereikt ze heel veel.

Zingen is iets wat ze vanaf haar 13e jaar al heel graag doet. In eerste instantie begon ze Engelstalig, maar na verloop van tijd bleek toch dat gezellige Nederlandstalige liedjes beter bij haar pasten. Ze deed auditie bij tal van talentenjachten waaronder de Soundmixshow en de X-Factor. Dankzij een doneeractie die door een aantal vrienden was opgezet en een financiele bijdrage van haar vriend kon ze haar grote wens vervullen om een eigen lied op te nemen. Er bleek voldoende gedoneerd te zijn om de single ook nog te releasen via het gerenommeerde platenlabel RoodHitBlauw en een clip door T.C.A. te laten opnemen. Dat was natuurlijk een enorme verrassing voor Simone.

Via via kreeg ik de tip om contact te zoeken met producer en tekstschrijver Marco Luesink van Studio-Evolution. Ik vertelde hem dat ik een vrolijk lied wilde hebben die niet over de liefde maar over vrienden moest gaan. Ik weet uit ervaring dat vrienden heel belangrijk zijn en dat ik altijd een beroep op hen kan doen. Normaal gesproken krijg je bij het inzingen de tekst onder ogen. In mijn geval werkt dat dus niet. Heel veel oefenen is de enige remedie. Overigens zijn een aantal van mijn vrienden ook te zien in de clip. Al met al smaakt dit naar meer, onthult Simone.

De CDsingle Een echte vriend is vanaf 20 april 2022 verkrijgbaar. De videoclip zal ter promotie van de nieuwe single op diverse televisiestations en Youtube te zien zijn.

VBRO-Trotsplaat

VBRO-Trotsplaat