VBRO

Sjouke Geertsema brengt eigen geproduceerde single IK GA NAAR HET CAFE uit

Sjouke Geertsema kan met recht een muzikant in hart en nieren genoemd worden. In het verleden was niets te gek voor hem, maar vanwege z’n leeftijd van 62 jaar is hij toch een beetje aan het afbouwen. Met name de avondvullende programma’s blijken veel energie te kosten en daar heeft hij afscheid van genomen. Toch zit de agenda van Sjouke redelijk gevuld met optredens bij instellingen. Hij vermaakt het publiek niet alleen met zijn eigen liedjes, maar ook met nummers uit de oude doos en hits van tegenwoordig. Het uitbrengen van eigen materiaal is iets dat hij al vele jaren doet. Wat veel mensen niet weten is dat Sjouke de oorspronkelijke tekstschrijver is van Bewaar je dromen niet voor morgen waar Harten 10 toch best een hit mee in handen had.

Met zijn nieuwe single Ik ga naar het café luidt Sjouke het voorjaar in. Het was in eerste instantie gemaakt voor een andere zanger, maar vanwege omstandigheden blies diegene het af. Omdat Sjouke het jammer vond om deze plaat, waarvoor hij zelf de tekst had geschreven én de productie had gemaakt, op de plank te laten liggen, besloot hij om de plaat op eigen naam uit te brengen. Het grote voordeel dat Sjouke heeft is dat hij zo’n beetje alles in eigen beheer houdt. De kwaliteit van de thuisstudio’s wordt volgens hem steeds beter en dat scheelt bakken vol met geld. De inspiratie om liedjes te schrijven haalt Sjouke uit het dagelijkse leven. Als hij iets bijzonders ziet of meemaakt, schrijft hij dat op en zoekt daar dan uiteindelijk een bijpassende melodielijn bij. Op die manier blijft hij lekker bezig.

Sjouke: Ik ben eigenlijk nog een beetje van de oude stempel. Als ik zou kiezen voor een gerenommeerde studio weet ik dat mij dat veel geld gaat kosten. In deze tijd levert het uitbrengen van een single vrijwel geen geld meer op. Je moet het hebben van de optredens. In het verleden heb ik dat genoeg gedaan. Als 15-jarig knaapje speelde ik al basgitaar in een bandje. In de jaren daarna maakte ik deel uit van een countryband en stond aan de wieg bij Duo Picobello. Daarna pakte in mijn solocarrière op die mij tot op de dag van vandaag nog steeds voldoening brengt. Het schrijven van liedjes is ook een hobby van mij. Ik denk dat ik ruim 140 teksten in een map heb zitten. Als er artiesten zijn die daar een keer door willen bladeren zijn ze van harte welkom. Als ze mij via Facebook een berichtje sturen , neem ik spoedig contact met ze op.

De single Ik ga naar het café is te streamen via de bekende portals. Surf voor meer info naar zijn Facebookpagina https://www.facebook.com/zangersjouke

VBRO-Trotsplaat

VBRO-Trotsplaat