VBRO

Skateshop NineOneOne opent nieuwe zaak in Brugge

Eén van de oudste skateshops van het land verhuist naar een nieuwe stek. NineOneOne opent de deuren in de Noordzandstraat 86-88. “We kiezen hiermee voor een sterke winkelstraat met veel passage”, zegt zaakvoerder Fabian Verhaeghe.

De Noordzandstraat heeft er een trekker bij. Skateshop NineOneOne verhuist van de Eiermarkt naar het pand waar voordien verlichting Cathenis was gehuisvest in de Noordzandstraat 86-88. “NineOneOne zat al 20 jaar op de Eiermarkt. Deze locatie werkte goed omdat de winkel er al lang gevestigd was, maar de Eiermarkt is meer een uitgangsbuurt dan een shoppingbestemming”, duidt zaakvoerder Fabian Verhaeghe. “In de Noordzandstraat zitten we in een sterke winkelstraat met passage die ook daar is om te shoppen. We zitten ook dichtbij ‘t Zand en de Smedenstraat, en dus op een belangrijke as in het centrum”, vervolgt hij.

NineOneOne skateshop is gestart in 1997 en is daarmee 1 van de oudste skateshops in België. “Wij verkopen alles: van professioneel skateboardmateriaal tot kledij, schoenen en accessoires. Onze doelgroep is vrij breed. We hebben skatemateriaal en kledij voor kinderen vanaf 8 jaar, maar evengoed verkopen we schoenen aan mensen ouder dan 50. Onze hoofdfocus ligt wel op jongeren tussen de 12 en 18 jaar”, vervolgt hij.

Met de verhuis naar de Noordzandstraat start skateshop NineOneOne een nieuw hoofdstuk. “Het pand waar vroeger verlichting Cathenis zat is een ruim en vooral heel mooi en open pand. De oudere elementen zoals de trapgevel staan in schril contrast met een nieuwe sport zoals skateboarden, en dat werkt wel.

Er is ook een grote kelder en een achterbouw waar we onze voorraad kwijt kunnen en dit geeft ook mogelijkheden om onze webshop – Skateshop.be – uit te breiden en in Brugge te houden”, vervolgt Fabian Verhaeghe.

“We zijn bezig met het personaliseren van skateboards. Via configurator.skateshop.be kan je zelf een foto of afbeelding uploaden en je eigen skateboard of cadeau laten maken. Skateboarden en kunst gaan hand in hand. We hebben vorige maand een expositie gehouden met lokale kunstenaars in onze winkel. Deze expo werd gecureerd door een Franse artiest – Lucas Beaufort, die wereldwijd muren beschildert. Toen hij onze liftkoker zag, wilde hij meteen aan de slag. Het resultaat is fantastisch!”

“Wij zijn uniek omdat we meer zijn dan een winkel. We verkopen uiteraard spullen maar veel van onze winst gaat terug naar de skate community. We organiseren events en zorgen voor veel kids voor een tweede thuis.

We hebben ook een aantal merken en producten die enkel bij ons te verkrijgen zijn, dus dat maakt ons ook wel uniek”, verduidelijkt de zaakvoerder van NineOneOne.

Schepen van werk en ondernemen Pablo Annys is tevreden dat een belangrijke publiekstrekker zich in de Noordzandstraat vestigt. “Skateshop NineOneOne trekt vaste klanten uit heel Europa, die elk jaar opnieuw de winkel bezoeken. Ook locals vinden vlotjes de weg naar de NineOneOne. Steeds meer zaken kiezen voor de Noordzandstraat, waardoor deze straat aan aantrekkingskracht wint. Dat we nu ook nog meer een jong en cool segment van shoppers aanspreken is zeker een meerwaarde”, stelt de schepen.

Info: Skateshop.be

Foto: Persdienst Stad Brugge

VBRO-Trotsplaat

VBRO-Trotsplaat