VBRO

Stad Brugge organiseert gratis controles voor fietsen personeel

Fietsen is goed voor het klimaat en heeft tal van gezondheidsvoordelen. De Stad wil dus zoveel mogelijk medewerkers op de fiets krijgen. Omdat veiligheid daarbij prioritair is, organiseert het stadsbestuur vijf momenten waarop de medewerkers hun fiets gratis kunnen laten nazien.

Burgemeester Dirk De fauw: “We hebben deze actie uitgewerkt samen met Groep Intro. We organiseren vijf momenten waarbij de medewerkers de eigen fiets kunnen laten nazien. Er is ook telkens een kort basisonderhoud voorzien zoals het pompen van de banden, het smeren van de ketting of het afstellen van de remmen en de versnellingen. Door deze gratis fietscontroles aan te bieden, willen we niet gaan concurreren met de lokale fietsenhandelaars. We hopen onze medewerkers met deze actie te stimuleren om de fiets nog meer te gaan gebruiken.”

Elk type fiets is welkom: van een gewone fiets of bakfiets tot een elektrische fiets. Aan de hand van een fietskeurkaart ziet de medewerker na afloop waarvoor hij of zij best nog eens langsgaat bij de fietsenmaker.

Schepen van Personeel Pieter Marechal: “Nu het lente is, hopen we dat meer medewerkers de fiets weer van stal zullen halen. Fietsen is namelijk goed voor lichaam en geest. We hechten veel belang aan gezond en gelukkig personeel en willen hen dan ook helpen om de meest fitte versie van zichzelf te zijn. Dankzij deze fietscontroles kunnen we onze medewerkers veilig de baan opsturen.”

De controlemomenten vinden telkens plaats van 9.00 tot 12.00 uur. De medewerkers moeten vooraf inschrijven. De plaatsen zijn beperkt.

De data en locaties zijn als volgt:

–           Donderdag 27 april, ’t Brugse Vrije

–       Dinsdag 2 mei, Oostmeers

–       Dinsdag 9 mei, Walwein

–       Donderdag 11 mei, Fietspunt (Huis van de Bruggeling)

–       Dinsdag 16 mei, Buiten de Smedenpoort

Foto: Persdienst Stad Brugge

VBRO-Trotsplaat

VBRO-Trotsplaat