VBRO

Stef Horn vertolkt in ‘Klein’ het gevoel van vaderschap

Stef Horn is ruim een jaar op zoek geweest naar iemand die goed is in het produceren en schrijven van Nederlandstalige muziek. Dat moest een persoon zijn die niet in het Nederlandstalige wereldje bekend was. Tijdens een schrijfsessie van een andere artiest leerde hij Aïrto kennen. Het bleek dat hij ooit had meegedaan aan ‘De beste singer-songwriter van Nederland’. De reden dat Stef niet voor een doorgewinterde Nederlandse producer / tekstschrijver heeft gekozen heeft te maken met de vaak op elkaar lijkende eindproducties. Het voordeel van deze samenwerking is volgens Stef de opbouw van A tot Z.

Begin 2020 doken Stef en Aïrto voor het eerst de studio van Stef’s manager Jordy de Breet in om te brainstormen over een onderwerp. ‘Ik vertelde dat ik een zoontje had van 1.5 jaar en daarvoor nooit besefte wat het gevoel van vaderschap betekende. Na verloop van tijd merk je dat alles vreselijk snel gaat. Vooral de gedachte dat je op een gegeven moment je kind los moet laten zet je aan het denken. Samen hebben we tekst bedacht en al spelend op de piano ontstond de melodielijn van ‘Klein’. Omdat we goed op dreef waren zijn er destijds nog twee liedjes geproduceerd. Vanwege de coronacrisis kwam alles op een laag pitje te staan, maar in november 2020 hebben we de draad weer opgepakt. We vonden allebei dat ‘Klein’ als eerste gelanceerd moest gaan worden’, onthult Stef.

Het doel van Stef is om jaarlijks 4 tot 5 liedjes uit te brengen. Het grote voordeel dat Stef in deze samenwerking ziet, is dat je alles in eigen beheer kunt doen. ‘Als ik op een avond een idee krijg kunnen we gelijk de studio induiken om desnoods de hele nacht door te werken. Dat maak je bij een doorsnee opnamestudio niet mee’, meent Stef.

Clipproducent Karl Kaspers vond in het Amsterdamse Theater ‘De Uitkijk’ het ultieme idee om in een lege bioscoop te filmen.

VBRO-Trotsplaat

VBRO-Trotsplaat