VBRO

Tjeerd zingt in zijn nieuwe single over het Mexicaanse dorpje Nuevo Laredo

Tjeerd Henstra hoorde een paar weken geleden het nummer Nuevo Laredo van Doug Sahm. Omdat de melodielijn hem erg aangreep, kreeg de zingende kroegbaas van het Koger Café De Jutter meteen zin om hier een Nederlandstalige versie van te lanceren. Tijdens zijn zoektocht op internet bleek dat er al meerdere zangers op dat idee waren gekomen. Dat weerhield hem er niet van om ook de pen te pakken en zelf een tekst te schrijven over dit grensdorpje gelegen in het noorden van Mexico.

Tjeerd: Als ik me dan verplaats naar Nuevo Laredo tref ik volop gezelligheid en veel mooie vrouwen. De dingen die ik dan voor me zie heb ik opgeschreven en daar is uiteindelijk de tekst op gebaseerd. Vervolgens heb ik het concept naar producer Gerto Heupink gestuurd die er een verfrissend arrangement van heeft gemaakt. Hij stelde voor om Daniël Metz de accordeonpartijen in te laten spelen zodat het meteen een stukje vrolijker zou worden. En als Gerto dat zegt, vertrouw ik daar blindelings op. Nadat ik dit nieuwtje op Facebook deelde regende het leuke berichtjes. Als dit een voorbode is van wat gaat komen, ben ik een tevreden mens.

Naast de release van deze single die plaatsvindt op vrijdag 28 oktober 2022 werkt Tjeerd langzaam toe naar een album die waarschijnlijk rond april-mei 2023 zal uitkomen. Het is inmiddels al ruim 15 jaar geleden dat zijn laatste verzamelaar “Zoals het leven komt” verscheen. Alle singles die nadien zijn opgenomen zullen daarop geplaatst worden. Daarnaast duikt Tjeerd over een tijdje wederom de studio in om in ieder geval nog één nieuwe productie op te nemen.

De bijbehorende videoclip van Nuevo Laredo volgt over een paar weken.

VBRO-Trotsplaat

VBRO-Trotsplaat