VBRO

Toename inbraken in Brugge net voor de feestdagen

Politie Brugge trekt aan de alarmbel. Tussen 12 en 18 december 2022 zijn er 18 inbraken gemeld, waarvan slechts 4 pogingen. Normaal slagen de inbrekers er in de helft van de gevallen niet in om effectief in te breken en buit te maken. De politie verhoogt het toezicht op het ganse Brugse grondgebied en roept de bewoners op om te checken of ze hun woning zelf nog beter kunnen beveiligen.

Dat dieven in 1 week in 14 woningen effectief konden binnendringen, valt op in de inbraakcijfers die Politie Brugge nauwgezet opvolgt. Bij 4 overige gevallen bleef het bij een poging. De inbraken vonden plaats verspreid over heel Brugge. Er is nog onvoldoende duidelijkheid over de modus operandi en of bepaalde inbraken kunnen gelinkt worden aan dezelfde daders. Het onderzoek hieromtrent loopt volop.

In 14 huizen gingen dieven aan de haal met voornamelijk geld en juwelen, maar ook een brandkast, een kluis en kunstwerken werden ontvreemd. Politie Brugge verhoogt het toezicht in de verschillende Brugse deelgemeenten waar de meeste inbraken plaatsvonden. Maar ook de bewoners zelf kunnen extra inspanningen leveren om inbraak te bemoeilijken of te verhinderen.

Enkele tips:

  • Wie straks van het ene feest naar het andere trekt en dus nauwelijks thuis vertoeft, kan best zorgen voor een bewoonde indruk. Laat een (spaarzaam) lampje branden.
  • Zorg voor een goede ‘sluitdiscipline’. Trek de deur niet zomaar achter je dicht. Sluit de deur met je sleutel en laat ook geen ramen op kiepstand staan.
  • Wil je je woning extra beveiligen? Raadpleeg de brochure rond inbraakpreventie

op brugge.be/inbraakpreventie-algemeen

Vrijdag 23 december ’22 staat de diefstalpreventieadviseur de hele dag met een pop-up infostand rond inbraakpreventie in het Brugse Politiehuis. Je kan hem om allerlei tips vragen alsook een afspraak maken om eens langs te komen bij je thuis. Je kan er die dag ook het serious game ‘Warning’ spelen op een tablet. Zie ook https://www.warning-besafe.be/nl/

  • Wie slachtoffer is van een inbraak(poging), meldt dit zo snel mogelijk via 101 of 050/44 88 44.

VBRO-Trotsplaat

VBRO-Trotsplaat