VBRO

Trouwe medewerker Thierry Mus overleden

Op vrijdagavond 19 mei overleed Thierry Mus op 76-jarige leeftijd in z’n vertrouwde thuis-omgeving in de Langestraat in Brugge. Hij was een bekende in het Brugse verenigingsleven. Ook in de muziekwereld verdiende hij z’n strepen.

Thierry werd geboren op 8 mei 1947 in de muzikale Brugse familie Mus. Na z’n schooltijd, ondermeer bij de Frères in Brugge, en na een eerste job, kwam hij bij de Post terecht. Hij zou er z’n hele verdere beroepsloopbaan actief blijven en was lange tijd werkzaam in het kantoor op de Markt. Z’n bureel keek uit op het Breidelstraatje. Al op heel jonge leeftijd kwam Thierry als geluidstechnicus terecht in de entourage van zanger Norbert. Hij werkte er ondermeer met de Brugse muzikanten Eddy Van Mouffaert en Eddy Verfaillie. In de tweede helft van de jaren zestig doorkruisten ze zo zowat heel Vlaanderen. Thierry zou altijd in het vak blijven en later kwamen de talrijke geluidsversterkingen op evenementen en braderiën, muzikale omlijstingen van feesten en bals en niet te vergeten de toen erg populaire modeshows van kledingszaken her en der in Vlaanderen. Die verzorgde hij ondermeer samen met Denis Vermeire en Fernand Vonck. Talrijk zijn de anekdotes uit deze periode. Hij nam er jaarlijks zelfs een maand verlof voor. Onvergetelijk voor hem waren ook de optredens in het kader van Showburg in de tachtiger jaren. Thierry Mus deed er met Jean Van Damme ondermeer PA voor Marco Bakker en Willy Alberti voor wie hij trouwens de uitverkoren geluidsman was voor z’n optredens in Vlaanderen. Ook voor een optreden van Gilbert Bécaud op de Burg in Brugge deed Thierry het geluid. Dit memorabele optreden diende echter vroegtijdig afgebroken te worden wegens een zomerse wolkbreuk. Op de geluidsopname van toen hoor je de regen werkelijk spatten op de vleugelpiano. Thierry was lange tijd bestuurslid van de Totetrekkersgarde, van de Sint-Jorisgilde en ook van de Broederschap het Gulden Vlies Brugge. Voor deze laatste was hij ondermeer drijvende kracht achter de organisatie van de jaarlijkse Kapittels. En het was via deze weg dat hij uiteindelijk, gepassioneerd door populaire muziek, weer bij de radio terechtkwam. Nà Radio Mi Amigo in een ver verleden, waarvoor hij in een eigen studio aan de Sint-Annarei muziekbanden opnam, dit keer bij de VBRO. Bij de Brugse Radio was hij zo’n 15 jaar lang actief op allerlei fronten, vooral technisch en logistiek, in het omroepgebouw zelf en ook op verplaatsing. Op de foto zie je hem op 3 september 2018: een blij weerzien met Paul Severs met wie hij al eind jaren zestig gewerkt had.

Afgelopen zomer werd Thierry plots onwel en werd een ongeneeslijke ziekte vastgesteld. Moedig onderging hij de behandelingen maar uiteindelijk bleek het een ongelijke strijd. Hij overleed, omringd door z’n geliefden, thuis in de ouderlijke woning in de Langestraat. Daar waar hij opgroeide. De afscheidsplechtigheid vindt aanstaande donderdag plaats. Aan z’n echtgenote Carine Schorreel en z’n familieleden onze oprechte blijken van deelneming.

Frederik Thomas

VBRO-Trotsplaat

VBRO-Trotsplaat