VBRO

Urban Swim Brugge komt eraan

Om hun tiende zwemseizoen en tienjarige bestaan feestelijk in te zetten, zorgen de Langerei Zwemmers vzw dit jaar voor een speciale jubileumeditie van hun Urban Swim Brugge. Die vindt plaats op zaterdag 17 juni 2023. Iedereen kan deelnemen. Er zijn zwemmomenten voor alle niveaus.

Om 18.00 uur start de Urban Swim prétriatlon over 1.000 meter van Sasplein tot Carmersbrug. Dit traject is hetzelfde als voor de triatlon in Brugge en dus het ideale moment om het parcours te verkennen.

Om 19.00 uur krijgt iedereen de kans om kennis maken met het openwaterzwemmen. De ‘Urban Start2Swim’ deelnemers kunnen in groep en onder begeleiding een parcours zwemmen van 250 m van de Sint-Annabrug tot aan de Carmersbrug.

Om 19.15 uur is het de beurt aan de geoefende ‘Advanced Urban Swimmers’ om hun zwemkunde te demonstreren en dit over een parcours naar keuze tussen 800 en 1350 meter. Start aan de Vismarkt met finish aan de Carmersbrug.

Langsheen het parcours zorgt een streetband voor muziek. Daarna kunnen deelnemers en supporters napraten bij een hapje en drankje aan de Food- & Drankbar nabij de Carmersbrug.

Schepen van Sport Franky Demon: “Openwaterzwemmen wint de laatste jaren aan populariteit. Als Stad spelen we daar op in met een – dit jaar nog grotere – zwemzone aan de Coupure tijdens de vakantiemaanden. Er zijn mogelijkheden om te zwemmen in de Sint-Pietersplas, onze Brugse IJsberen trainen in de vijver van de Koude Keuken en we zetten de nodige middelen in om deze zomer in de Damse Vaart te kunnen zwemmen. De Langerei Zwemmers zijn onze trouwe partners. Hun Urban Swim is uniek en erg populair. Zwemmen in onze Brugse Reitjes spreekt erg tot de verbeelding. Ondertussen is het al de vijfde editie. Mooi is dat iedereen de kans krijgt om het water in te gaan. Er zijn zwemmomenten voor getrainde atleten en geoefende leden, maar evengoed kunnen andere Bruggelingen of bezoekers genieten van deze unieke ervaring. We verwachten dan ook heel wat deelnemers aan de start.”

Langerei Zwemmers: “De Langerei Zwemmers startten hun werking in 2014 en konden het eerste werkjaar afsluiten met een 40-tal leden. Dat vandaag al 658 leden zijn ingeschreven, toont aan dat openwaterzwemmen erg geliefd is. Van zodra de temperaturen stijgen, komen daar nog een pak bij. Leden komen niet alleen uit de Brugse regio maar vanuit heel Vlaanderen, zelfs uit de Oostkantons. Brugge is dan ook een model leerling wat openwaterzwemmen betreft.”

Initieel werd gezwommen in de Langerei, maar omwille van de mindere waterkwaliteit daar, weken de Langerei Zwemmers uit naar andere locaties. Met de Sint-Pietersplas werd snel een alternatief gevonden voor de groeiende groep openwaterzwemmers. Na heel wat onderhandelen met de Vlaamse Waterweg kon de vereniging later ook toestemming krijgen om te zwemmen in de Damse Vaart. Vandaag beschikken de Langerei Zwemmers dus over twee locaties waar de leden op vaste momenten kunnen zwemmen. Op termijn hoopt de vereniging opnieuw de Langerei toe te voegen. De Stad levert nu al inspanningen in dit kader. De zwemzone aan de Coupure wordt alvast uitgebreid met een zone van 70 meter voor sportief zwemmen. Sportievelingen zullen er in juli en augustus baantjes kunnen zwemmen.

 

Urban Swim praktisch:

Leden betalen 5 euro / niet leden 7 euro
Vooraf inschrijven is verplicht via
www.langereizwemmers.be/bus23
Het aantal deelnemers is beperkt.
Vooraf inschrijven kan tot en met 15 juni, tenzij het max. aantal deelnemers dan al is bereikt.

 

Info www.langereizwemmers.be
Philippe@langereizwemmers.be
t 0475 78 76 94

Foto: Persdienst Stad Brugge

VBRO-Trotsplaat

VBRO-Trotsplaat