VBRO

VALLEN OVER KLEINIGHEDEN van Nick van der Heijden kan mensen aan het denken zetten

Tijdens het kennismakingsgesprek dat Nick van der Heijden voerde met Ronald Visch van platenlabel Rood-Hit-Blauw vertelde de uit Haarlem afkomstige zanger dat hij een lied op de plank had liggen die hij graag wilde uitbrengen. Het bleek te gaan om het nummer Vallen over kleinigheden welke Nick had opgenomen bij de Pro Music studio in Eemnes o.l.v. Richard Poot. Tijdens de ontmoeting bleek als snel dat de neuzen van beide partijen dezelfde kant opstonden. Er stond niets meer in de weg om een samenwerking aan te gaan. Nick is erg nieuwsgierig hoe het verder allemaal gaat lopen. Hij heeft altijd gezegd dat zijn muzikale carriere echt van start gaat als zijn eerste echte single verschijnt. En die tijd is nu aangebroken.

Volgens Nick is Vallen over kleinigheden een lied met een positieve insteek. De aanleiding is echter minder optimistisch. Ik heb een slecht jaar achter de rug mede door het overlijden van mijn moeder. Het viel mijn moeder op dat er mensen zijn die zich storen aan allerlei kleine dingen. Daarom heb ik een lied met een boodschap ingezongen. Haal je schouders op over kleine zaken waar je je aan stoort. Uiteraard is dit vervelend maar laat dat je dag daardoor niet verpesten. Kijk vooruit en maak iets van je dag want het leven is te kort, aldus Nick.

Het balletje om deze stap te nemen heeft Nick eigenlijk te danken aan Wendy Molee. Zij bracht hem in contact met producer Richard Poot die vervolgens tekstschrijver John Collee introduceerde. Nick gaf aan waar hij over wilde zingen en reikte een aantal ingredienten aan. Hij is erg content met de manier waarop het nummer geschreven is. Het dekt de lading perfect. Daarnaast wil Nick de bandleden bedanken die hebben meegewerkt aan de orkestband. Dat geldt ook voor Gaby Kaihatu die samen met Richard Poot verantwoordelijk is voor het koorwerk.


Advertentie

Kaartverkoop: scan de QR-code of ga naar: https://www.ticketkantoor.nl/shop/HollandseHitmix

VBRO-Trotsplaat

VBRO-Trotsplaat