VBRO

Voorstelling PROEF by Flavourite Bruges

Met Flavourite Bruges wil Stad Brugge zich nog sterker profileren als bakermat van de gastronomie. Om ook het brede publiek te laten proeven van de topkwaliteit van de Brugse voedingswinkels, bistro’s, eethuisjes, wijnbars… lanceert Stad Brugge de actie PROEF by Flavourite Bruges.

Wie tijdens de maand november gaat eten of shoppen bij deelnemende horeca- of voedingszaken in Brugge, maakt kans op lekkere prijzen of een van de hoofdprijzen die Flavourite Bruges voorziet: een belevingsweekend in Brugge ter waarde van 1.000 euro met onder andere twee overnachtingen in Boetiekhotel ’t Fraeyhuis of shoppingbonnen ter waarde van enkele honderden euro’s.

Een vijftigtal voedings- en horecazaken op Brugs grondgebied neemt deel aan PROEF en stelt een of meerdere prijzen ter beschikking van minstens 25 euro. Dat gaat van een kaasplank, een assortiment confituren, een ijsbuche, tot een ‘lunchexperience’ voor twee personen.

Deelnemen is eenvoudig: in de zaken staat een PROEF-box met inschrijvingsformulieren. Vul, na aankoop, een formulier in en deponeer het in de box. Alle prijzen worden willekeurig verloot onder alle deelnemers op maandagavond 5 december. “Op die manier zorgen we voor een kruisbestuiving: wie deelneemt aan PROEF bij de bakker, maakt ook kans op een prijs van de chocolatier, broodjeszaak of vishandel en omgekeerd. Zo ontdekken de winnaars andere zaken waar ze misschien eerder nog niet kwamen”, zegt schepen van Werk en Ondernemen Pablo Annys.

Op de webpagina van PROEF staan alle deelnemende handelaars vermeld samen met hun ‘signature dish of product’, iets waar ze apetrots op zijn en ze graag extra in de kijker willen plaatsen. Ook in het straatbeeld valt het op wie deelneemt door de kleurrijke campagneposters.

Burgemeester Dirk De fauw: “Dat Brugge een smaakvolle stad is, bewijzen we nog een keer met PROEF.  Ik nodig de Bruggelingen uit om de specialiteiten van al deze zaken te gaan proeven en om ermee te stoefen! De prijzenpot is uiteraard ook mooi meegenomen.”

Meer info: www.brugge.be/flavourite/proef

Foto: Persdienst Stad Brugge

VBRO-Trotsplaat

VBRO-Trotsplaat