VBRO

Voorstelling projecten Foodwave

Food Wave is een internationale gemeenschap van mensen tussen 15 en 35 jaar die actief is in 17 landen. Het doel is om bewustwording te creëren over duurzame manieren van consumeren en produceren van voedsel in steden. Zo wil men de invloed van klimaatsverandering zoveel mogelijk beperken om tegen 2030 een eerlijk en duurzaam mondiaal voedselsysteem te bereiken. Bruggelingen zijn welkom om hieraan deel te nemen. Vandaag worden twee nieuwe Food Wave-projecten voorgesteld: Lead The Change en Food Wave The Battle.

Lead The Change

Food Wave Brugge heeft een gratis Lead The Change-traject uitgewerkt, met als thema: impact van ons voedsel op het klimaat verminderen. “Met deze training rond klimaatvriendelijke voeding kunnen Bruggelingen tussen 15 en 35 jaar Food Wave ambassadeur worden”, zegt schepen van Klimaat en Energie Minou Esquenet.

Tijdens deze training komen volgende zaken aan bod:

  • het algemene kader van klimaatvriendelijke voeding (met link naar thema’s Bruggesmaakt- BruggenaarMorgen) gegeven door GoodPlanet;
  • tuinieren in potten en bakken door Velt;
  • de Foodarcheoloog neemt de deelnemers mee op een smaakvolle tijdreis waarbij voedsel gemeenschappelijke kracht is voor verandering (eiwitshift);
  • workshops rond voedselverspilling verminderen met Foodwin;
  • sociale media en hoe je gesprekken voert rond het klimaat.

“Als de deelnemers alle workshops hebben gevolgd, ontvangen ze een certificaat en kunnen ze toetreden tot de club van internationale enthousiaste Food Wave ambassadeurs. Ze krijgen ook de kans hun stem te laten horen en mee na te denken over acties in Brugge.”

Het aantal plaatsen voor de workshops is beperkt. Slechts tien Bruggelingen krijgen de kans om deze live te volgen. De anderen kunnen de workshops later online bekijken.

Inschrijven voor de workshops kan via https://bruggesmaakt.brugge.be/inschrijvingsformulier-lead-the-change-foodwavetraject.

Food Wave: the Battle!

“Met Food Wave: the Battle! richten we ons op zaterdag 6 mei in het Koningin Astridpark met een groot stadsspel op de Brugse jeugdbewegingen”, zegt schepen van Jeugd Mathijs Goderis. “De jeugdbewegingen nemen het tegen elkaar op met verschillende opdrachten rond klimaatvriendelijke voeding en duurzame ontwikkelingsdoelen (SDG’s). Het hoogtepunt van de namiddag volgt vanaf 15.30 uur met een kookwedstrijd waarbij omstaanders mogen proeven en de jongeren aanmoedigen. Dit spel wordt gespeeld door de oudste groepen en de leiding. Ze kunnen hierbij een pakket rond duurzame voeding winnen voor op kamp ter waarde van 350 euro.”

Inschrijven voor Food Wave: the Battle kan via https://bruggesmaakt.brugge.be/inschrijvingsformulier-foodwave-the-battle.

Foto: Persdienst Stad Brugge

VBRO-Trotsplaat

VBRO-Trotsplaat