VBRO

Voorstellingen Daens hervat in Studio 100 Pop-Up Theater

Na een gedwongen pauze van meer dan anderhalf jaar werden vanavond de voorstellingen van Daens, de musical terug hervat in het Studio 100 Pop-Up Theater in Puurs. Na afloop van de voorstelling reageerden zowel cast & crew als het publiek bijzonder enthousiast! Op 21 februari 2020 ging de nieuwe, spectaculaire versie van de succesmusical Daens in première. Na amper 1 week moesten de voorstellingen echter al gestaakt worden. Producent Studio 100 maakte ook bekend dat er opnieuw tickets beschikbaar zijn voor voorstellingen tot en met december 2021.

Na een intensieve voorbereidingsperiode was het vandaag eindelijk zover: de herneming van de musical Daens. Meteen na afloop van de voorstelling werd duidelijk dat de verwachtingen méér dan ingelost werden. Onder aanvoering van titelrol-speler Peter Van de Velde, die een krachtige en tegelijk ook breekbare Adolf Daens neerzette, kreeg het publiek een aangrijpende voorstelling te zien met een zeer sterke en overtuigende cast die er duidelijk zin in had om weer voor publiek te mogen spelen. De muziek van Dirk Brossé, ingespeeld door het 60-koppig Symfonieorkest Vlaanderen, greep meermaals naar de keel.

nieuw bloed in de cast
Ianthe Tavernier en Michel De Meyer zullen vanaf eind augustus de cast van de musical Daens vervoegen. Ze spelen respectievelijk de rol van Nette Scholliers en de socialistische voorman Jan De Meeter. De acteurs zullen hun rol afwisselend spelen met Free Souffriau en Jelle Cleymans die uiteraard ook aan boord blijven.

Hans Bourlon: “Wie zijn bijzonder blij dat we vandaag na anderhalf jaar de voorstellingen in het Studio 100 Pop-Up Theater mogen hervatten. Het voelt aan als een grote opluchting na maanden zonder enig vooruitzicht. We spelen nu aan 70% bezetting maar hopen dit snel naar 100% te kunnen optrekken met de nodige veiligheidsmaatregelen uiteraard.”

Verhaal
De musical Daens is gebaseerd op de gelijknamige film uit 1992 van grootmeester Stijn Coninx. Hij situeert zijn epos over recht en onrecht, over leven en dood, in het Aalst van 1900 en dompelt ons onder in het rauwe, uitzichtloze leven van de arbeidersklasse.
Eén man gaat echter de strijd aan met het immense onrecht van die tijd.
Die man is priester Adolf Daens.

VBRO-Trotsplaat

VBRO-Trotsplaat