VBRO

Wesley van Doesburg & Opa Wiggert geven de piraten klassieker ‘Zuiderzeeballade’ een verfrissend nieuw jasje

Wesley van Doesburg & Opa Wiggert hebben in het verleden al vaker duetjes uitgebracht. Ze hebben het gevoel dat hun nieuwste single ‘Zuiderzeeballade’ veel mensen een plezier zal doen. Het oorspronkelijke lied van Van Sylvain Poons en Oetze Verschoor is door Roy Otters behoorlijk gepimpt zodat iedereen van dit oude zeemanslied kan genieten.

Als lid van het Matrozenkoor Apeldoorn zingt Opa Wiggert dit lied al vele jaren. ‘Vooral in verzorgingshuizen en bij braderieën zijn wij populair. Dat rotvirus dat nu heerst gooit behoorlijk roet in het eten…optreden mag bijna niet meer. Oudere mensen luisteren graag naar liedjes van weleer. Iedereen kent de ‘Zuiderzeeballade’. De één noemt het een levenslied ,de ander een smartlap. Ik heb ooit samen met Wesley dit lied ingezongen omdat het op een cd geplaatst zou worden. Dat is er helaas nooit van gekomen’, vertelt de bijna 84jarige Opa Wiggert.

Omdat Wesley van Doesburg een samenwerking aanging met Roy Otters besprak hij met hem de mogelijkheden om de ‘Zuiderzeeballade’ in een nieuw jasje te steken. ‘Roy zag mogelijkheden en heeft er een mooie productie van gemaakt. Ik hoop stiekem dat het een piratenhitje gaat worden. Als dit een succes wordt, kan het maar zo zijn dat ik samen met mijn opa vaker de studio induik om oude zeemansliedjes op te nemen’, aldus Wesley.

Ronald Visch van Rood-Hit-Blauw had voor de clipopname een traditionele botter in Bunschoten/Spakenburg geregeld. Gekleed in een blauwe kiel stapten de mannen de BU67 op .Zowel Wesley als Opa Wiggert hebben genoten van de leuke opnames en dag.

Speciale dank aan Stichting behoud spakerburger botters BU65 en BU67 www.botterbu65.nl

Link naar muziekportals: https://ffm.to/zuiderzeeballade
Clip op Youtube: https://www.youtube.com/watch?v=pet0bV1wyzY
Boekingen & Informatie: https://www.roodhitblauw.nl/artiesten/wesley-van-doesburg/

VBRO-Trotsplaat

VBRO-Trotsplaat