VBRO

Wietse vraagt één kans in nieuwe single én stelt eerste EP voor

Wietse is een 24-jarige singer-songwriter uit Genk met een eigen verfrissende sound in het Vlaamse pop-genre. In januari 2020 bracht hij zijn debuutsingle ‘Klimmen Naar De Maan’ uit. De single was meteen een schot in de roos en opvolgers ‘Jij (3x)’ en ‘Noorderlicht’ konden ook op heel wat bijval rekenen. Nu Genk veroverd is, wordt het tijd voor de rest van Vlaanderen. Daarvoor rekent Wietse op zijn nieuwste single ‘Geef Mij Één Kans’, die trouwens een voorloper is van zijn debuut EP ‘Gebroken Goud’, die op 4 juni 2021 gereleased zal worden.

“De single ‘Geef Mij Één Kans’ is een dramatische love song die volgend basisprincipe weergeeft: Geef mij één kans zodat het de moeite waard is om te vechten voor de liefdesrelatie. De vibe van het nummer is telkens een afwisseling van de stilte na de storm en de storm na de stilte. Een fenomeen dat we eigenlijk ook in de coronaperiode hebben gekend: lockdown, hoop, lockdown 2, hoop, etc. Daarom was dit het juiste moment om hier visueel iets mee te doen en een videoclip te creëren die de link legt naar de stilte in de muziekindustrie: een blik naar de tijd zonder live optredens. De angst naar onwennigheid en het genot van terug op het podium te staan, worden beiden benadrukt in de videoclip die op Youtube te bezichtigen is”, zegt Wietse.

Samen met producer Quinten Godts creëerde Wietse zijn debuut EP ‘Gebroken Goud’. Een liefdesverhaal waarvan het eerste nummer een ontmoeting is en het laatste nummer (‘Geef Mij Één Kans) een cliffhanger, waarbij het koppel niet weet wat te doen met de relatie, nadat er frustraties en fouten naar de voorgrond werden gebracht. De EP is geheel elektronisch geproducet. Enkel het nummer ‘Geef Mij Één Kans’ is een buitenbeentje wat dat betreft. In dit nummer werden de instrumenten akoestisch opgenomen. Een echte must om te beluisteren, zeker als je nood hebt aan feel good-vibes.

VBRO-Trotsplaat

VBRO-Trotsplaat