VBRO

Will Tura met allerlaatste liedje

Vlak voor het voorbije weekend verscheen de allerlaatste single van Will Tura: “Als ik terugkijk”. In het nummer overheerst vooral de dankbaarheid voor een unieke carrière die meer dan zes decennia overspant. Will draagt dit nummer op aan zijn publiek, dat hem al die tijd onvoorwaardelijk ondersteund heeft en hem de mogelijkheid heeft geboden een onvergelijkbare en unieke muzikale nalatenschap op te bouwen.

‘Als ik terugkijk’ is een compositie van Will zelf met een treffende tekst van Bart Peeters die het gevoel van dankbaarheid op onnavolgbare manier weet te vatten. Steve Willaert is verantwoordelijk voor de arrangementen en de productie van het nummer. Alle instrumenten werden ingespeeld door de vaste muzikanten die Will al jarenlang muzikaal ondersteunen op het podium.

Een tijdje terug werd er Alzheimer bij Will vastgesteld, de meest voorkomende vorm van dementie. Will gaat al zijn krachten nodig hebben om zich zo goed mogelijk te verzetten tegen zijn ziekte en de symptomen zo lang mogelijk te onderdrukken. Er zijn daarom geen interview mogelijkheden met de artiest noch staan er andere promotie activiteiten gepland.

Eerder dit jaar was al bekend geraakt dat Will Tura zou stoppen met optredens. Er werd toen echter geen reden bekend gemaakt. Dit keer besloot Will zelf om het nieuws bekend te maken in een gesprek met televisiemaker Luc Alloo.

Na meer dan 120 uitgebrachte singles mét hitnotering, meer dan 100 albums, live albums en compilatie albums, ontelbare optredens van de kleinste parochiezalen tot de meest prestigieuze concertzalen, spreekt het gehele Tura oeuvre voor zich.

Op 28 juli verschijnt er een compilatie-box, getiteld “Als ik terugkijk (en 99 andere liedjes)” waarin zijn grootste hits en de laatste single worden verzameld. Een afscheidscadeau waar zijn talrijke fans nu al naar uitkijken.

VBRO-Trotsplaat

VBRO-Trotsplaat