VBRO

Willem Barth geeft DIKKE LEO een verfrissend nieuw jasje

Terwijl Willem Barth in de auto onderweg was naar The Boom! Music Studio in De Meern omdat hij nog werk af te maken had voor een album, hoorde hij op de radio een Miami-achtige Bamboleo remix van The Gipsy Kings. Willem herkende de plaat van vroeger, echter met een verhaallijntje over Dikke Leo die met belastinggeld uit Nederland was vertrokken. Die grappige tekst is hem altijd bijgebleven. Hij sprak hierover met z’n vaste producer Frank Verkooyen of hij tijd had om deze plaat ‘even’ tussendoor op te nemen. Frank is vervolgens aan de slag gegaan en heeft met moderne muzikale invloeden een opzetje gemaakt. Dat heeft zo goed uitgepakt dat ter plekke besloten werd om Dikke Leo als single uit te brengen.

Het album welke waarschijnlijk in 2023 verschijnt zal zeer gevarieerd gaan worden. Naast gezellige nummers is het ook de bedoeling dat er serieuze liedjes op komen te staan. Willem en Frank hebben afgesproken hier alle tijd voor te nemen.

Dikke Leo, uitgebracht door TeamNL Music, is vanaf 15 juni 2022 via de streamingsdiensten te beluisteren. De videoclip, opgenomen door Niels Horstman is te bewonderen bij de bekende TV zenders en op Youtube.

VBRO-Trotsplaat

VBRO-Trotsplaat