VBRO

William Burg keihard terug met MIJN ZOMERLIEFDE

William Burg timmert al vele jaren aan de weg en zijn liedjes worden met grote regelmaat gedraaid op de radio. In de zomer van 2020 gooide William Burg samen met rapper Soes hoge ogen bij de nationale radio- en tv zenders met hun single ‘Bamboleo’. Het zou voor de hand liggen om ook in 2021 de handen ineen te slaan, maar William laat met z’n nieuwe knaller ‘Mijn zomerliefde’ horen dat hij ook solo veel in z’n mars heeft. Overigens laat William weten dat het met Soes een leuk uitstapje was, maar zegt ook niet dat het nooit weer gebeurd. In ieder geval heeft deze plaat wel gezorgd dat zijn naam meerdere keren per dag op de radio genoemd werd.

Het idee om deze nieuwe single op te nemen is afkomstig van Hans van de Water. ‘Hans is een goede vriend van me. Iedereen noemt hem overigens Hanske Ketting, maar dat even terzijde. Hij kwam met dit nummer aan en zei dat ik hiermee naar Manfred Jongenelis moest gaan om er iets moois van te maken. Hans overtuigde mij en samen gingen we naar de studio in Etten-Leur. Ik gaf aan dat het een zomers liedje moest worden met veel gitaren. Daarnaast vertelde ik waar ik graag over wilde zingen. Manfred heeft vervolgens de tekst van ‘Mijn zomerliefde’ geschreven. En het resultaat mag er zijn. Eigenlijk komt de lancering op een perfect moment’, meent William.

Voor de komende maanden heeft William plannen genoeg. Zijn eerstvolgende nieuwe single, een ballad, die in september/ oktober uitgebracht wordt, is al kant en klaar. Daarnaast is William druk met een machtig groot evenement dat op 6 november plaatsvindt in Kampen én organiseert hij een dinershow.

‘Mijn zomerliefde’ is vanaf 2 juli 2021 te streamen via de bekende platforms. De clip, geproduceerd door Jos van de Wiel (Cliphuis), is te bewonderen op Youtube én de social mediakanalen van William.

VBRO-Trotsplaat

VBRO-Trotsplaat