VBRO

Winnaars ‘Mooiste Kerstversiering’ in Brugge gekend

De mooist versierde gevel in Brugge dit jaar is gekend. Uit 28  inzendingen werd opnieuw een winnaar gekozen: de jury reikte de cheque van 1.000 euro voor het derde jaar op rij uit aan Frederiek Van Pamel. Hotel De Castillion wordt beloond met een mooie tweede plaats en een cheque van 500 euro.

“Meer dan 700 kerstbomen zorgen er opnieuw voor dat kerst in Brugge een magische periode is”, zegt schepen Mercedes Van Volcem. “We verdeelden zelf al 462 kerstbomen aan handelaars. Dit zijn er 30 meer dan vorig jaar.”

Voor het derde jaar op rij organiseerde Stad Brugge de wedstrijd ‘Mooiste kerstversiering’. Van 11 tot 21 december konden Brugse handelaars foto’s van de versierde gevel van hun handelspand insturen. Hiermee maakten ze kans op een geldprijs. “Met deze wedstrijd stimuleerden we de handelaars hun steentje bij te dragen om Brugge tijdens deze donkere maanden sfeervol te maken”, zegt schepen Mercedes Van Volcem. “Er namen dit jaar 28 Brugse handelaars deel aan de wedstrijd. Uit de prachtige inzendingen blijkt duidelijk dat de Bruggelingen enthousiast zijn om bij te dragen aan de kerstsfeer in onze stad.”

Burgemeester Dirk De fauw: “Onze stad was de voorbije weken ondergedompeld in een gezellige sfeer. Niet alleen de kerstmarkten en de lichtbelevingswandeling, maar ook de etalages en de gevels van de handelszaken droegen daartoe bij. Ik ben onder de indruk van de inzendingen van heel wat deelnemende handelaars.”

Winnaar: Frederiek Van Pamel

De jury besliste uit de 28 deelnemers dat Frederiek Van Pamel voor het derde jaar op rij de eerste plaats verdient. “Ieder jaar komt Frederiek Van Pamel met een vernieuwend concept. Net zoals vorig jaar springt deze gevel in de Ezelstraat meteen in het oog. Zijn kerstversiering werkt inspirerend voor anderen, hierdoor zien we dat steeds meer zaken hun best doen om ook hun gevel op te fleuren.”

Florist en decorateur Frederiek Van Pamel hing dit jaar hoornvormige constructies. Deze moeten ‘de hoorn des overvloeds’ voorstellen. De hoorns vormen een waterval met takken, gevuld met rode zijde en kerstballen. “Iedere winter kijken we uit naar de blikvanger in de Ezelstraat. Het is een mooi zicht, waar de hele straat mee van kan profiteren.”

Hotel de Castillion : welverdiend tweede

Op de tweede plaats werd Hotel de Castillion uitgekozen. De geldprijs bedraagt 500 euro. De volledige gevel van het hotel is versierd, de vele bomen, lichtjes en kransen doen het hotel echt opvallen. “Je wordt er ondergedompeld in een magische wereld van warmte en verwondering. Glinsterende lichtjes en versiering betoveren dit hotel in het hartje van Brugge.”

Derde plaats: Carpe Diem-Detavernier

Op de derde plaats staat nieuwkomer tearoom/bakkerij Carpe Diem-Detavernier, een blikvanger in de Wijngaardstraat. De jury koos eerst voor Barabas, zij wonnen vorig jaar een prijs en besloten de prijs door te geven aan de eerstvolgende, namelijk Carpe Diem-Detavernier. Zij winnen een geldprijs van 350 euro.

Vierde plaats: Perron 51

Op de vierde plaats staat Perron 51 in Lissewege, waarvan de handgemaakte kransen voor een mooi lichttafereel zorgen. De zaak wint 250 euro.

Vijfde plaats: Bricx Vastgoed

Op de vijfde plaats komt Bricx Vastgoed.  Zij kozen voor originele en opvallende kerstversiering . Grote zilverkleurige kerstballen hangen te bengelen aan hun gevel. De grootste heeft een diameter van maar liefst 216 cm. Zij winnen een prijs van 200 euro.

Extra verrassing

“Aangezien deze handelaars zich zo ingezet hebben om onze stad op te fleuren tijdens de kerstperiode, willen we graag de zaken die niet gewonnen hebben ook bedanken”, zeggen burgemeester Dirk De fauw en schepen Mercedes Van Volcem. De 23 overige handelaars ontvangen elk een Brugge cadeaubon van 50 euro. Via een Bruggebon geven we terug aan de Brugse handelaars.

“We hebben de wedstrijd georganiseerd om handelaars te motiveren de stad mooier te maken. We hopen dat iedereen volgend jaar opnieuw deelneemt, het is een engagement naar de stad, inwoners en bezoekers toe”, besluit schepen Mercedes Van Volcem.

Foto©Persdienst Stad Brugge

 

VBRO-Trotsplaat

VBRO-Trotsplaat