VBRO

Wout en Piet maken feestuitvoering van vorige lied WAT EEN GEDOE

In de aanloop van het in 2022 gehouden WK lanceerden Wout en Piet al een oranje versie van hun uit 1992 uitgebrachte carnavalsnummer Wat een gedoe. Die oranje bewerking werd bij tal van Nederlandstalige radiostations goed ontvangen. Vanwege de enthousiaste reacties die de broers Wout en Piet mochten ontvangen, werd op een gegeven moment geopperd om de originele orkestband, die destijds door George The is geproduceerd, opnieuw door Manfred Jongenelis te laten herproduceren. De tekst hadden de mannen zelf bedacht.

Natuurlijk werd George, die bekendheid verwierf als gitarist en bassist van de George Baker Selection, hiervan op de hoogte gesteld. Hij kon het echt waarderen dat ze hem hiervan in kennis stelden. Uiteraard kreeg George als een van de eersten het resultaat te horen. Hij was zeer tevreden over de nieuwe productie en wensten de mannen veel succes met deze hedendaagse feestknaller. Net zoals de WK-versie verschijnt de nieuwe single met 3 tracks bij platenlabel RoodHitBlauw. Naast de feestversie staat er ook een accordeon versie op en voor de mensen die mee willen zingen de nieuwe orkestband.

Wout en Piet omschrijven de moderne uitvoering als een feestplaat die voor tal van evenementen geschikt is en niet alleen voor carnaval. Die mening deelt zanger Jeffrey Compier, zoon van Wout, ook. Hij heeft de taak als manager op zich genomen en ziet dat zijn vader en oom ontzettend genieten van de muzikale weg die ze al geruime tijd geleden zijn ingeslagen. Omdat Wout en Piet niet echt staan te springen om een videoclip van Wat een gedoe te laten schieten, sluiten ze het ook niet uit. Ze kijken even wat het nummer in het land doet en nemen dan een beslissing. De verwachting is in ieder geval dat het lekkere Hollandse lied veel mensen vrolijk stemt.

VBRO-Trotsplaat

VBRO-Trotsplaat