VBRO

Zangeres Nieke schrijft zelf tekst van debuutsingle BETER ALS IK DANS

Vorige maand had producer Luc Poublon contact met een producer van Future Music Europe. Hij vertelde dat hij voor een buurmeisje een nieuw Nederlandstalig nummer had geproduceerd en/of er eens naar geluisterd kon worden.

Voor Luc was dit weer iets heel nieuws, daar hij normaliter dance/trance producties maakt. De producer van Future Music was blij verrast en deelde mee dat hij dit wel wilde uitbrengen en vroeg wie de zangeres van het nummer was. Dit bleek een frisse jonge dame met de naam Nieke te zijn die het nummer bij wijze van grap had gevraagd op te nemen aan Luc. Het origineel is een nummer van Meghan Trainor en Nieke heeft er zelf een pakkende Nederlandse tekst opgemaakt.

De producer van Future Music Europe vond dat er nog gekoord moest worden en op bepaalde accenten is dit gedaan. Het eindproduct is een fris en vrolijk zomers nummer. Met haar heldere stem vertolkt Nieke de tekst en het arrangement van Luc maakt het af.

Bij Future Music vonden ze dat er mooie clip bij moest en de collega’s van Future Films werden ingeschakeld. Deze maakten een leuk concept met een verhaallijn en veel kinderen op o.a. een plein. Na het zien van het eindresultaat met de bijbehorende clip besloot Future Music dat de single uitgebracht moest worden op Lumineux Music.

De RTV-promotie wordt verzorgd door Maurice Edelenbosch van UltimateDisk.

VBRO-Trotsplaat

VBRO-Trotsplaat