VBRO

Zomersingle ‘Speel jij een spel’ van Bernard Karsten herbergt een lekker aanstekelijk deuntje

Als je aan Bernard Karsten vraagt wat hij het allerbelangrijkste element vindt aan het uitbrengen van een single, dan geeft hij als antwoord de planning die hieraan vooraf gaat. Samen met zijn vaste team bestaande uit Hans Louws, Ger Oerlemans, Bert Schenau, Marcel Fisser, Martijn de Laat en Ingrid Simons werkt hij een meerjarenplan uit. Omdat het behalen van succes niet van de één op de andere dag ontstaat, werkt hij nu aan een eigen repertoire om zijn naamsbekendheid te vergroten. Zijn optredens groeien gestaag en dan niet alleen in heel Nederland, maar ook in Duitsland, België en Oostenrijk. Samen met een collega mocht hij onlangs afreizen naar Abu Dhabi voor een succesvol optreden. Dat noemt Bernard zelf ‘de krenten uit de pap’.

Bernard: ’De derde single in de reeks, getiteld ‘Speel jij een spel’ is een erg vrolijke zomersingle met een aanstekelijk deuntje. Het onderwerp is eigenlijk best een beetje verrassend. Het gaan namelijk over een man die een vrouw voor hem probeert te winnen. Ondanks dat er toenadering is, lukt dat niet helemaal. Uiteindelijk blijkt die vrouw lesbisch te zijn en gaat ze er met een andere vrouw vandoor. De man ervaart het als dat er een spel met hem gespeeld is. Voor deze verhaallijn is tekstschrijver Hans Louws verantwoordelijk. Ik vind het erg knap hoe hij het telkens voor elkaar krijgt om de onderwerpen en de melodielijnen te bedenken. De demo wordt vervolgens door producer Ger Oerlemans onder handen genomen. Nadien worden het koorwerk en de live instrumenten toegevoegd. In dit geval heeft Ingrid Simons het koorwerk ingezongen, Marcel Fisser de gitaarpartijen en Martijn de Laat de blazers. Als je de eerste demo en het eindresultaat naast elkaar legt weet je niet wat je meemaakt; het is een wereld van verschil. Naast een perfecte radioplaat is ‘Speel jij een spel’ ook echt geschikt voor op het podium. Dat laatste is natuurlijk het allerbelangrijkste, want van de optredens moet je het toch hebben.’

Bernard heeft zich voorgenomen om drie hoogstaande producties per jaar uit te brengen. Daar zet hij zich met dit team vol op in. De lancering van deze single kon gewoon niet beter worden gepland. De weersverwachtingen voor de komende weken zien er in ieder geval heel goed uit. Dat zorgt voor een vrolijk publiek én die worden na het horen van deze plaat alleen nog maar vrolijker. ‘Speel jij een spel’ verschijnt bij Storm Records en is vanaf 2 juli 2023 te streamen bij de bekende portals.

VBRO-Trotsplaat

VBRO-Trotsplaat