VBRO

Zomervakantie avontuurlijk inzetten met Sportkriebels

Sportdienst Brugge zet op donderdag 4 juli 2024 van 9.30 tot 15.30 uur samen met Igos (Intergemeentelijk overleg Sport) de negende editie op van Sportkriebels, hét sportieve vakantie-evenement voor jongeren van 8 tot 15 jaar. Tijdens de Sportkriebels kunnen een 1000-tal jongeren kennismaken met een 40-tal verschillende sporten en spelen. Het domein Koude Keuken wordt omgetoverd tot een echt sport- en avonturenpark. Alle activiteiten zijn op maat van jongeren en worden begeleid door ervaren monitoren.

Qua spektakel en avontuur bieden we onder andere een deathride, hindernissenparcours en laserhooting aan. Zwemmen en suppen in en op de vijver zijn eveneens blikvangers. Daarnaast zijn er uiteraard de vaste waarden, zoals paardrijden, mountainbiken, pannavoetbal, boogschieten, tennis en allerhande (reuze)spelletjes. We geven ook duidelijk aan welke sporten deel uitmaken van de Olympische Spelen deze zomer, waaronder skateboard en 3×3 basketbal.

De sportdag staat open voor jongeren van 8 tot 15 jaar. Deelnemers kunnen individueel of in groep inschrijven. Vooraf inschrijven gebeurt via Uit in Vlaanderen – Sportkriebels 2024. Voorinschrijven kan tot en met donderdag 27 juni. Ter plaatse inschrijven kan vanaf 9.15 uur aan het onthaal in de Prange Weidedreef.

Deelnemen kost 10 euro bij voorinschrijving / 12 euro bij daginschrijving. Wie over een UiTPAS beschikt, kan die gebruiken.

Een evenement met 1.000 deelnemende kinderen veroorzaakt extra verkeer om en rond het domein. Als het kan, kom dan met de fiets. Aan het onthaal in de Prange Weidedreef zullen mobiele fietsenstallingen staan. Het stuk Legeweg tussen het rond punt met de Sint-Hubertuslaan en de Pastoriestraat zal fungeren als drop-offzone voor autocars en wagens.

Schepen van Sport Franky Demon: “Jongeren zijn voor ons een belangrijke doelgroep. We willen ook hen aan het sporten en bewegen krijgen. We zetten eerder dit jaar al in op het organiseren van fietslessen voor hen, in juli en augustus zijn er de vele sportkampen en binnenkort opent onze zwemzone aan de Coupure, bij uitstek een locatie voor het jonge Brugse publiek. Met Sportkriebels zetten we traditioneel de zomervakantie in. Het is ondertussen hét sportieve vakantie-evenement voor jongeren van 8 tot 15 jaar. De uitgebreide waaier aan sporten maakt bovendien dat de jongeren hier volop kunnen proeven van het Brugse aanbod. Ze kunnen ontdekken wat ze graag doen en zich na de vakantie, bij de start van het sportseizoen, inschrijven in een van onze Brugse sportclubs. Sportkriebels is dus een ideale opstap naar meer sport en beweging.”

Sportkriebels is een organisatie van de IGOS-sportdiensten, met steun van Sport Vlaanderen. De regie is in handen van Sportdienst Brugge.

Foto©Persdienst Stad Brugge

 

 

 

VBRO-Trotsplaat

VBRO-Trotsplaat