VBRO

Zonneplezier? Smeer hier!

Ook deze zomer zullen SMOTspots in het Brugse straatbeeld te zien zijn. Stad Brugge organiseert opnieuw de preventiecampagne ‘Zonneplezier? Smeer hier!’. De campagne wil volwassenen, jongeren en kinderen sensibiliseren voor de gevaren van de zon en het belang van het beschermen van de huid.

1 op de 5 Belgen krijgt in de loop van zijn leven met huidkanker te maken. Elke dag krijgen meer dan honderd mensen de diagnose. Dit cijfer omvalt alle soorten huidkanker en niet alleen melanoom, de meest agressieve vorm van huidkanker. Gelukkig kan men het risico sterk terugdringen door beschermingsmaatregelen te nemen.

Stad Brugge lanceert opnieuw de campagne ‘Zonneplezier? Smeer hier!’ waarin drie belangrijke vuistregels voorop staan: ‘Zoek de schaduw op’, ‘Draag beschermende kledij’ en ‘Smeer je voldoende in’. Voor die laatste tip kun je gratis zonnecrème vinden op een aantal smeerpunten in Brugge. Tijdens de maanden juli, augustus en september vind je de SMOTspots van Stad Brugge op ’t Zand en Domein Aan De Plas in Sint-Pieters.

“We kiezen opnieuw voor locaties die gemakkelijk toegankelijk zijn en druk bezocht worden door de Bruggelingen. ‘t Zand kent iedereen en aan de Sint-Pietersplas volgen in de zomer een groot aantal kinderen sportkampen. Door ze gratis zonnecrème aan te bieden maken we ze op jonge leeftijd al bewust van het belang van smeren”, zegt burgemeester Dirk De fauw uit.

Schepen van Welzijn Pieter Marechal: “De SMOTspots zijn een voorbeeld van hoe we als Stad Brugge actief en op een laagdrempelige manier inzetten op preventieve gezondheid. Deze slimme palen geven aan wat de huidige UV-index is en wanneer je moet smeren. De dispenser werkt contactloos en geeft gratis factor 30 zonnecrème aan elke inwoner en bezoeker van onze stad.”

 Ook op de Markt (Solidaris) en de Zeedijk van Zeebrugge (AG Insurance) komen dispensers, gesponsord door bedrijven. Meer info over de campagne ‘Zonneplezier? Smeer hier!’ en over huidkankerpreventie vind je op https://www.brugge.be/een-goede-gezondheid/huidkankerpreventie

Foto: Persdienst Stad Brugge

VBRO-Trotsplaat

VBRO-Trotsplaat